Detalji drame koja je zadesila srpsku porodicu u Grčkoj: Dete izvukli BEZ SVESTI I PULSA, bio zarobljen ispod vode!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2019, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji drame koja je zadesila srpsku porodicu u Grčkoj: Dete izvukli BEZ SVESTI I PULSA, bio zarobljen ispod vode!

Majka sa dvoje dece sutra putuje nazad za Srbiju, a otac ostaje sa detetom.

U četvrtak je dete iz Srbije staro pet godina izvučeno iz mora bez svesti, na plaži u Pefkohoriju. Uspešno je reanimirano i odvezeno ambulatnim kolima prvo u Poligiros, a zatim u bolnicu Ipokratio u Solunu.

Dečak se po prijemu u bolnicu nalazio na odeljenju intezivne nege, gde je sve vreme bio prikačen na aparate. Njega je iz mora izvukao čovek koji pruža usluge sportova na vodi, a reanimiran >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je uz pomoć lekara koji se tu našao na plaži, gde je boravio turistički.

Dečak (5) se još uvek nalazi u bolnici, na aparatima za disanje, kako bi se njegovo stanje stabilizovalo. Još nije utvrđeno da li je umalo fatalno davljanje ostavilo posledice po njegovo zdravlje.

Dete nije bilo korisnik vodenog dečijeg parka gde se sve odigralo, ali je tamo zalutao kada se odvojio od roditelja, a kako nije uspeo da se popne na jedan naduvani deo, dečak je ostao zaglavljen ispod konstrukcije.

Nakon što su alarmirani spasioci da je dete nestalo, zajedno sa roditeljima je počela potraga po moru. Kako pričaju očevici, jedan od mališana je izvukao dečaka ispod konstrukcije, a iz vode ga je izneo vlasnik vodenog parka.

Dete nije disalo i bilo je bez pulsa. Na plaži se našao lekar, koji je turistički tu boravio, poreklom Grk, koji je odmah počeo sa pružanjem prve pomoći i kardiopulmonalnu reanimaciju.

Takođe, taj lokal na plaži poseduje i defibrilator koji je pomogao pri dijagnostikovanju toga da li je potreban tretman reanimacije elektrošokom, ali isti nije upotrebljen u te svrhe.

Po pozivu lokalca, na mesto je došao i lokalni lekar Kostas Lazaridis koji je dete zbrinuo do dolaska saniteta koji se pojavio za oko 15 minuta.

BONUS VIDEO: SVETLA KOJA ČUVAJU ŽIVOT: Pomoću OVIH sijalica, Japan je DRASTIČNO smanjio stopu samoubistava (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.