DIGLA SE PANIKA ZBOG SRBA NA EVIJI: Naši turisti zaraženi koronom prekršili protokol, traži se i grčki taksista

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 21:32

DIGLA SE PANIKA ZBOG SRBA NA EVIJI: Naši turisti zaraženi koronom prekršili protokol, traži se i grčki taksista

Sve je počelo kada se 50-godišnji muškarac nije osećao dobro zbog čega je otišao u Dom zdravlja u obližnji grad Istijea.

Zdravstvene vlasti u Grčkoj digle su uzbunu nakon dva potvrđena slučaja korona virusa u grupi putnika iz Srbije koji su doputovali u mesto Edipsos, na severu Evije.

Kako se navodi u izveštaju grčkih nadležnih službi, on je "ignorisao zdravstvene protokole, te je sa suprugom iz Doma zdravlja taksijem otišao u bolnicu u Lamiju". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

U bolnici je urađen test koji je pokazao da je muškarac pozitivan na korona virus. On i dalje ima blage simptome, a njegova supruga je asimptomatski nosilac.

Par je 4. jula doputovao u Grčku sa grupom od 20 ljudi i proveo noć u hotelu u Edipsosu. Nakon pozitivnog testa, vlasti su počele da prate kontakte, odnosno čitavu grupu koja je sa njim doputovala kako bi se ograničilo prenošenje virusa.

Takođe, trenutno se traži i taksista koji je par prevezao od Doma zdravlja do bolnice.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.