Cipras predlaže reviziju odnosa crkve i države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2018, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras predlaže reviziju odnosa crkve i države

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da planira da u novu verziju grčkog Ustava uvede "versku neutralnost", dodavši da je uveren da će to crkva podržati.

"Crkva i država imaju mudrost da svoje odnose stave na racionalnu osnovu", rekao je Cipras na sastanku svoje partije SIRIZE, dodajući da je vreme da se u Ustav Grčke uvede verska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neutralnost, prenosi "Katimerini".

List dodaje da on nije objasnio kako će ti novi odnosi izgledati.

Grčki premijer je ponovio svoj predlog za uvođenje proporcionalnog izbornog sistema i uvođenje "konstruktivnog glasanja o nepoverenju vladi", odnosno instituciji koja će otežati proces podnošenja zahteva za glasanje o nepoverenju.

Takođe je rekao da želi usvajanje predloga koji bi nalagao da premijer mora da bude izabran poslani, kako bi "izbegli političke situacije u kojima premijer nije izabran popularnim glasom", prenosi "Katimerini".

Nova demokratija je kritikovala Ciprasa rekavši da revizijom Ustava želi da preusmeri pažnju od neuspeha vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Cipras predlaže reviziju odnosa crkve i države

Izvor: Blic, 31.Okt.2018

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da planira da u novu verziju grčkog Ustava uvede "versku neutralnost", dodavši da je uveren da će to crkva podržati.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.