Čekali ste last minit ponudu? Ovog leta nemate sreće

Izvor: RTS, 13.Avg.2019, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekali ste last minit ponudu? Ovog leta nemate sreće

Svi koji su čekali poslednji trenutak i najjeftinije last minit ponude, ostali su bez mogućnosti da jeftino letuju. Posle lošeg početka sezone, ovih dana skoro svi turistički aranžmani za avgust i septembar su prodati.
Do pre sedam dana izlozi turističkih agencija bili su izlepljeni last minit ponudama i mnogi građani su iskoristili tu priliku da jeftinije letuju.

Agencije su prodale deo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aranžmana i donekle popravile lošu statistiku koja je beležila pad prodaje od šest odsto, a za Grčku čak 11 procenata, u odnosu na isti period prošle godine.
Međutim, početkom avgusta i najavom vrelih dana sve se promenilo.
"Turistički aranžmani su krenuli stidljivo u junu mesecu, međutim, moja procena je da će avgust i septembar biti najbolji poslednjih pet godina jer su rasprodati aranžmani za Grčku, Španiju u Italiju", kaže Ljubiša Nešovanović iz agencije "Robinson".
Iako su aranžmani i vanpansionska potrošnja u Grčkoj poskupeli, ova zemlja je najtraženija destinacija i za naše i za evropske turiste.
Blagi rast cena može se očekivati, kažu stručnjaci, i narednih godina zbog sve većeg broja turista iz Rumunije i Bugarske, koje zajedno imaju tridesetak miliona stanovnika i čiji su građani ranijih godina uglavnom bili okrenuti domaćem turizmu.
"Last minit ponuda je bilo u junu i julu kada je bilo slobodnih kapaciteta, sada se aranžmani prodaju po punoj ceni jer se traži mesto više u avionima, ali i slobodni kapaciteti kako u Grčkoj, tako i Italiji i Španiji", rekao je Nešovanović. 
Posle Grčke, našim građanima su najomiljeniji Turska i Egipat za koje je prodato 30 odsto više aranžmana u odnosu na isti period prošle godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ako ste čekali last minute ponude, POGREŠILI ste

Izvor: Mondo, 13.Avg.2019

Svi koji su čekali poslednji trenutak i najjeftinije last minut ponude, ostali su bez mogućnosti da jeftino letuju. Posle lošeg početka sezone, ovih dana skoro svi turistički aranžmani za avgust i septembar su prodati...Do pre sedam dana izlozi turističkih agencija bili su izlepljeni last minut...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.