Ako se po jutru dan poznaje, ostale reprezentacije ne treba ni da dolaze na EP!

Izvor: Sportske.net, 12.Avg.2017, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako se po jutru dan poznaje, ostale reprezentacije ne treba ni da dolaze na EP!

Fantastična Srbija zgromila Grčku u svom prvom meču na Trofeju Beograda i ostavila sjajan utisak.

Grčka uvek važi za jednog od favorita na evropskim prvenstvima, a sada pogotovu, jer ima kvalitetan i solidan sastav, ali je u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić" večeras bila nemoćna protiv fantastične Srbije!

"Orlovi" su bili potpuno dominantni na oba kraja terena u svom prvom meču >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na Trofeju Beograda i na kraju su slavili sa 93:61 (23:15, 22:7, 21:14, 27:25). Svojim nastupom su obradovali naciju, ali i najavili velike muke selektoru kada bude došlo vreme da se krati spisak, jer su svi bili odlični.

Srbija je večeras igrala bez kapitena Miloša Teodosića, ali i Miroslava Raduljice, dok su Nemanja Nedović i Marko Simonović i dalje van konkurencije za tim zbog povreda.

Selektor Aleksandar Đorđević izveo je 13 igrača na teren - svima je pružio šansu i svi su opravdali poverenje. Povratnici u nacionalni tim i novajlije su takođe ostavili sjajan učinak - Marjanović, Lučić, Milosavljević, Micić i Gudurić.

"Orlovi" su posle početnog ispitivanja snaga došli do sedam poena prednosti sredinom prve četvrtine, 13:6. Grčka se posle toga držala još u igri, a onda je Srbija krenula u seriju od 28:5 koja je trajala do kraja prve deonice i sve do pred kraj prvog poluvremena, i u kojoj je od vođstva 15:11 došla do ogromnih 43:16.

Selektor Aleksandar Đorđević ukazao je u prvih 20 minuta šansu svim igračima, a oni su pogađali ujednačeno, iz svih pozicija. "Orlovi" su u prvom poluvremenu šutirali iz igre čak 67 odsto, a protivnika su sveli na samo 30.

Ništa se nije bitno promenilo ni u drugom poluvremenu: Srbija je diktirala tempo i kontrolisala utakmicu i bila je jako sigurna na oba kraja terena. Razlika je u trećoj četvrtini prešla 30 poena, a u četvrtoj je bila i blizu 40.

Srbija je na kraju nadigrala rivala u svim elementima igre: imala je bolji šut, više skokova, više asistencija i manje izgubljenih lopti.

Svi u timu Srbije su se upisali u strelce, a najefikasniji bili su Marjanović sa 15 poena i 8 skokova, Bogdanović sa 14 i Lučić sa 13 poena. Štimac i Gudurić postigli su po osam poena, a Micić sedam. Grčku je predvodio Joanis Burusis sa 13.

"Orlovi" sutra od 21 sat igraju protiv Crne Gore na Trofeju Beograda.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaši Srbije ubedljivi protiv Grčke

Izvor: Beta, 12.Avg.2017

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekciju Grčke sa 93:61 (23:15, 22:7, 21:14, 27:25) na Trofeju Beograda. Srbiju su do pobede predvodili Bogdan Bogdanović sa 14 poena, Vladimir Lučić sa 13 i Boban Marjanović sa 11 poena, dok su po osam postigli Milan Mačvan, Vladimir Štimac...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.