Akcija protiv levičarskih ekstremista u Grčkoj, zaplenjen arsenal oružja

Izvor: RTS, 09.Nov.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija protiv levičarskih ekstremista u Grčkoj, zaplenjen arsenal oružja

Grčka policija je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su umešani u terororizam i privela još petnaest osoba u sveobuhvatoj akciji usmerenoj protiv levičarskih ekstremista.
Policija je saopštila da je pretresla 13 kuća i pronašla, između ostalog, pet kalašnjikova, automatsku pušku, dva pištolja, detonatore, dinamit, TNT i granate, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ekatimerini.

Testiranja su potvrdila da su neki od pištolja korišćeni u napadu na prostorije socijalističkog PASOK-a, od strane grupe Revolucionarna samoodbrana, koja je ranije preuzela odgovornost za napad granatom na francusku ambasadu, kada je povređen policajac.
Takođe, jedan kalašnjikov upotrebljen je za napad na meksičku ambasadu 2016. godine.
Premijer Grčke Kirjakos Micotakis čestitao je policiji i ponovio obećanje da će "problem domaćeg grčkog terorizma biti rešen jednom za sva vremena".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Antiteroristička operacija protiv grčkih levičara osumnjičenih za terorizam

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2019

Grčka policija je saopštila da je tokom velike antiterorističke operacije danas u Atini uhapsila tri osobe i zaplenila eksploziv i oružje, između ostalog i pušku korišćenu u napadima ekstremno levičarskih grupa...Jedna od tih grupa, "Organizacija revolucionarne samozaštite", preuzela je odgovornost...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.