AKO LETUJETE U GRČKOJ OVA PRAVILA MORATE ZNATI: Zaboravite na PRIVATNOST, a evo šta će vas razočarati

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 22:09

AKO LETUJETE U GRČKOJ OVA PRAVILA MORATE ZNATI: Zaboravite na PRIVATNOST, a evo šta će vas razočarati

Letnja sezona u hotelima i odmaralištima u Grčkoj otvara se 15. juna, a Nacionalna organizacija za javno zdravlje u Grčkoj dala je nova pravila za ponovno otvaranje svih vrsta turističkih objekata.

Ono po čemu će se ove godine letovanje na omiljenoj destinaciji Srba razlikovati je odmor bez privatnosti jer će gosti biti nadgledani. Uz to gosti će sami morati da menjaju posteljinu, a biće zabranjena i poseta hotelima za sve one koji nisu gosti. Ni menija neće biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa će turisti morati da veruju konobaru na reč.

Prema informacijama iz grčke ambasade u Beogradu, svaki hotel moraće da vodi ažurnu evidenciju članova osoblja i svih gostiju koji borave u hotelu: ime, državljanstvo, datum dolaska i odlaska, kontakt-podatke (adresa, telefon, e-mail), kako bi mogli da s njima stupe u kontakt ako se dogodi obolevanje od koronavirusa. U knjigu dnevnih aktivnosti treba beležiti sve što se bude događalo.

U uputstvu EODY nalaze se i smernice za ponašanje u sobama i na javnim površinama, a neka od njih su:

- Goste sa simptomima treba nadgledati (diskretno). Osoblje mora da bude u stanju da prepozna simptome i da ih direktno prijavi zdravstvenom koordinatoru.

- Treba izbegavati često čišćenje prostorija za vreme boravka gostiju (kako bi osoblje smanjilo kontakt s mogućim slučajevima zaraze i sprečilo se dalje prenošenje).

- Svakodnevno menjanje posteljine, jastučića i peškira treba izbegavati i sprovoditi samo na zahtev gostiju.

- Preporučuje se uklanjanje nematerijalnih predmeta (jastuci, posteljina) iz svih prostorija.

- Preporučuje se uklanjanje zajedničkih višenamenskih stavki poput menija, časopisa itd.

- Kontrole televizora i klima-uređaja moraju da imaju poklopce za jednokratnu upotrebu.

- Treba izbegavati redove čekanja na recepciji tokom prijave/odjave.

- Gostima koji nisu u hotelu zabranjen je ulazak.

Pored toga pravila ponašanja koja se traže od gostiju, nadgledaće koordinator. Tačnije, uprava hotela mora da odredi zdravstvenog koordinatora koji će da nadgleda poštovanje protokola i pojedinačne osobe koje će nadgledati svaki hotelski deo.

Od svih hotela će se tražiti dežurni lekar koji će postupati po nalozima Nacionalne organizacije za javno zdravlje u Grčkoj za ispitivanje sumnjivih slučajeva zaraženih kovidom 19. Istovremeno, putem telemedicine lekari će moći da prate sumnjive slučajeve.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.