Prekinuto suđenje Goranu Hadžiću – na neodređeno

Izvor: Press, 03.Apr.2016, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuto suđenje Goranu Hadžiću – na neodređeno

Suđenje Goranu Hadžiću prekinuto je na neodređeno vreme zbog njegovog zdravstvenog stanja, rekao je Hadžićev advokat Zoran Živanović.
Foto:B92.net
Haški tribunal je doneo tu odluku pre nekoliko dana, rekao je on, a preneo sajt RTRS.
Međutim, čeka se >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da se vidi da li se tužilaštvo žalilo - rok je isticao danas, i da li će ova odluka definitivno ostati na snazi.
Hadžićeva odbrana juče se žalila i na odluku Tribunala da mu ne dozvoli da se vidi sa nekoliko bliskih prijatelja, koji su planirani da budu svedoci odbrane, a neki od njih su već i svedočili i završili svoje učešće u Hagu. 

"Smatramo da nema više nikakvih razloga uskratiti mu da se u ovakvom zdravstvenom stanju vidi sa tim ljudima", dodao je Živanović. 

Hadžić se u junu prošle godine vratio u Srbiju na neodređeno vreme, a optužnicom Tužilaštva se tereti za progon Hrvata na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi, za istrebljenje, ubistva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovečna dela, deportaciju i prisilno premeštanje u periodu od 1991 do 1993. godine u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.