Hadžić u Srbiji, ne vraća se u Hag

Izvor: Mondo, 09.Jun.2015, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadžić u Srbiji, ne vraća se u Hag

Bivši predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić vratio se juče u Srbiju iz pritvora Haškog tribunala, a njegov boravak nije vremenski ograničen.

Foto: Beta, Dragan Gojić

Hadžićev advokat Zoran Živanović rekao je Srni da tribunal nije naveo kada bi optuženi trebalo da se vrati i da li bi trebalo da se vrati u haški pritvor.

On je naglasio da su uslovi za puštanje Hadžića na privremenu slobodu slični onima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pod kojim je u Srbiji boravio ranije.

"On i dalje ne može da kontaktira sa svedocima, niti sa žrtvama i štampom. O predmetu može da razgovara samo sa svojim braniocem. Kretanje mu je ograničeno samo na Novi Sad", pojasnio je Živanović.

On je dodao da boravak Hadžića u Srbiji ovaj put nije vremenski ograničen, ali da je obavezan da se odazove pozivu za povratak, ukoliko to sud bude zahtijevao "radi njegovog pregleda ili nečeg drugog".

Živanović je rekao da je Hadžić, koji je prilikom boravka u Hagu ponovo prošao lekarske preglede, pokretan i sposoban da komunicira, ali da trenutno nije sposoban za nastavak suđenja.

Komenatarišući činjenicu da među 20-tak pritvorenika čak trojica imaju teške oblike karcinoma, Živanović je rekao da to "podgreva" sumnje na tretman koji tamo imaju.

"Ono što može da zabrinjava je da veliki broj ljudi na tako malom prostoru boluje od tih bolesti. Da li su to uslovi ili nešto drugo, teško je reći, ali podgrejava neke sumnje i stvara dilemu", rekao je Živanović.

Prema dokumentima suda i odbrane, Hadžić boluje od tumora na mozgu, a bolest je "u konačnoj fazi".

Hadžića su vlasti Srbije uhapsile u ljeto 2011. godine, a suđenje je počelo u oktobru 2012. godine.
Pogledaj vesti o: Goran Hadžić,   Hag

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Goran Hadžić ponovo u Srbiji na neodređeno vreme

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2015

Predsednik nekadašnje Republike Srpske Krajine Goran Hadžić vratio se u Srbiju iz Haškog tribunala na neodređeno vreme, rekao je danas Tanjugu njegov branilac Zoran Živanović...Hadžić je iz Haga stigao juče, a odluka tribunala ovog puta, prema rečima Živanovića, nije uslovljena vremenskim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.