Godisnji Horoskop za 2014 godinu

Izvor: JavneVesti.com, 04.Mar.2014, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godisnji Horoskop za 2014 godinu

Godišnji horoskop za 2014. godinu
   Kada god se u jednoj godini menja sedište hronokratora, pre svega Saturna, a zatim i Jupitera, koji doduše svoj položaj menja svake godine, ali je zaokret iz vodenog u vatreni element ono što se ređe dešava, to je godina u kojoj započete stvari mogu imati daleki odjek i posledice. Poslednja godina obeležena duplim T-kvadratom, ili u klasičnoj astrologiji, figurom Heruvimskog krsta, bila je 1999. Ovaj globalni aspekt će nas sve prodrmati tokom kraja marta, pa sve do polovine aprila 2014. To nikako ne označava kraj svemu dobrome, već znači odbacivanje kočnica, pogrešnih pravaca i kontakata koji su nam više štetili, nego koristili. Buđenje intuicije i više svesti donose Uran u Ovnu - bukvalno u glavi, a Neptun u Ribama daje veru i instikte, a to je uvek način da vidimo dobre znakove pored puta i da ih hrabro sledimo. Daćemo skromne zvezdane putokaze da lakše čitamo znakove neba i primenimo ih na svoj život.

OVAN
Početak godine vas zatiče u rešavanju važnih pitanja u braku, kao i poslovnim partnerstvima. Ništa manje važno pitanje kuće, stana, životnog prostora i odnosa sa vašim roditeljima i osobama od autoriteta, takođe zahteva jedno trajno rešenje i jasno postavljanje vaših ciljeva. Tek u februaru vaši stavovi neće nailaziti na konfrontacije i sukobe, ali je jako važno da budete iskreni prema svima od kojih ove odluke zavise. Budite otvoreni i recite roditeljima da je vreme da vam pomognu u građenju sopstvenog doma i porodice, sa braćom i sestrama se dogovorite kako ćete to rešiti pravno i krenite u ostvarenje najvišeg cilja u vašem životu. To je vreme i da osnujete firmu, ili prebacite vlasništvo na sebe. U martu se pozabavite brakom, jer će kraj meseca i početak aprila doneti moguć razvod. Pomirenje i finansijski prosperitet su mogući u drugoj polovini jula i avgustu, a decembar će sve što ste do sada ispravno odlučili, bogato nagraditi pozitivnim ishodima. Cele godine pijte dovoljno tečnosti i čuvajte kičmu od naglih pokreta, ali šetajte i rekreirajte se pod nadzorom stručnjaka, koliko god je moguće.
BIK
Dok svi budu slavili Novu godinu, Božić i ostale praznike, vi prionite na rad, jer veliki poslovi, sa velikom zaradom, ili novo zaposlenje su mogući baš tada. Jedna uticajna osoba vam može ponuditi dugoročnu saradnju. Jako je bitno da sve što radite ne bude vođeno karijerizmom, ni sebičnošću, a najvažnije je da ispoštujete zakonske i moralne okvire, jer vam polovina aprila donosi preispitivanje svih vaših poslova, naročito onih u kojima ste ostvarili brzu zaradu. Ne donosite tada odluku o razvodu, jer bi vam avgust mogao doneti još veće probleme oko međusobnih podela i prepirki. Inače, nije dobro da započinjete novu vezu, kada Saturn tranzitira poljem partnerstva, ali se nažalost, često dešava da baš pod ovim aspektom, mnogi započnu novu vezu i završe brak. Od važnijih meseci, jako vam je povoljan oktobar i novembar, jer donosi pomoć i podršku, kako emotivnu, tako i materijalnu na svim vašim poljima. Verujte prijateljima koji su dugo prisutni u vašem životu. Sem stresa i nervoze, zdravlje će vas služiti odlično, čak je moguć i gubitak viška kilograma.
BLIZANCI
Vi kao da ne znate šta ćete pre. Maze vas Mars u Vagi i Uran u Ovnu, pa imate mnogo prilika za vezu, ili makar avanturu. Ne započinjite više veza, jer će vaše zadovoljstvo kratko trajati. Bolje je da se opredelite za jednu postojanu i dobru vezu koja vas u februaru oduševljava svojom neobičnošću. Novca ima dovoljno, a najbolje će zarađivati kreativne osobe, umetnici, novinari. Tokom aprila, moraćete da pomognete u jednom sukobu u vašoj porodici, ili bliskim prijateljskim krugovima i da birate stranu, a možda i nađete diplomatsko rešenje i pomirite ih. Tokom kraja jula i čitavog avgusta ćete sigurno putovati i biti jako zadovoljni što vam se ukazuje prilika da otputujete, radite, ili boravite u inostranstvu. Ako tvrdoglavo budete odbili ovu mogućnost, posao, finansije pa i brak ili stabilna veza u kojoj ste, popraviće se tokom oktobra, ali ćete morati da promenite neke bitne stvari. Osećaćete se dobro tokom čitave godine, ali ne bi bilo loše da promenite režim ishrane, ili se odreknete neke štetne navike, baš zato što vam zvezde daju podršku.
RAK
Tokom 2013. godine, vi ste mnogo uradili na polju posla, najverovatnije ste dobili zaposlenje, ili počeli sopstveni posao. Finansije jesu dolazile preko dosta vašeg truda i inicijative, ali su vam rezultati utoliko draži, jer su dokaz vašeg znanja i sposobnosti. U januaru i februaru, imaćete utisak da je sve nekako protiv vas. Odjednom nailazite na prepreke, ali je to samo trenutno iskušenje koje proverava koliko ste sposobni da istrajete do cilja. Mart vas zatiče sa problemima u kući i burnom reakcijom vaših roditelja, ili dece na svaku vašu zamisao i postupak. Vi znate šta treba da uradite i da ne treba da popustite pred hirovima i nerazumnim zahtevima. Do jula ćete potpisati jako važan ugovor ili dobiti kredit za renoviranje, kupovinu poslovnom,ili stambenog prostora, ili kupovinu mašina i alata za vaš posao. Od svih tih velikih ideja, konkretnu korist ćete imati u avgustu i septembru, a u oktobru samo nastavite stare poslove i ne započinjite nove. Budite smireni u novembru kada vas kolege i saradnici budu saletali svojim problemima i željom da im pomognete. Zdravlje i energija su vam tokom godine na zavidnom nivou.
LAV
Posao će vas najviše okupirati tokom januara i februara 2014. godine i verovatno ćete morati da se preorijentišete na druge načine finansiranja i pronalaženja načina kako da dođete do dodatnih finansija. Ne budite na kraj srca, ako vam neko ad važnih poslovnih partnera i kolega baš u tom periodu otkaže saradnju. Ko zna zašto je to dobro? Nekada nešto mora da se završi da bismo novo započeli. Maj će vam biti naporan na emotivnom planu, jer vi volite da ste zapaženi i volite svežinu novih veza, ali to je dobro samo ako ste do tada bili slobodni, a ako ste u paralelnoj vezi, pred vas će biti postavljen ultimatum, veza ili brak. Zvezde poručuju da nije zlato sve što sija i da sjaj novog ubrzo mogu zaseniti neslaganja na mnogim realnim planovima života. Najbolji mesec ove godine će biti avgust, jer ćete tada dobiti vetar u leđa i uživati u odlukama koje ste doneli i u periodu posle velikog spremanja u vašem životu. Da li ste doneli dobre odluke bićete brzo sigurni, jer će novembar i decembar doneti sigurnost na polju novca, venčanje, ili obnovu stare veze, braka. Nervoza i impulsivnost mogu povisiti vaš pritisak i ubrzati rad srca, nađite vreme i način opuštanja i mislite na lepe stvari.
DEVICA
Vi ste temeljni, kao i uvek, a januar od vas traži da ne budete preskromni i da prihvatite nove poslovne ponude koje vam dolaze, bez oklevanja, jer su odlične i vrlo prosperitetne po vas. U februaru ćete razotkriti neke maliciozne glasine o vama i prekinuti jedno poslovno-privatno prijateljstvo. Mart vam finansije stavlja u prvi plan, ali ne u smislu štednje na koju ste navikli.Naprotiv, od vas se traži da budete hrabri u novim poduhvatima koji donose veći novac. U aprilu ćete biti suočeni sa završetkom nekog sudskog procesa od koga ste pomalo digli ruke, i to u vašu korist. Neće biti prijatna reakcija protivničke strane, ali morate izdržati i dostojanstveno podneti sitne provokacije. Jun vam je odličan i najverovatnije ćete naći vremena za odmor, a od jula i avgusta osetićete zaštitu i moć kao da vam neko pomaže da ispunite najskrivenije želje vašeg srca i uma. U novembru budite oprezni u vožnji i čuvajte se sukoba sa osobama nezgodne naravi, ovo je samo upozoravajući aspekt i donosi manju materijalnu štetu, a ne neke velike posledice. Obratite pažnju na varenje i metabolizam i pijte mnogo tečnosti, a lekoviti čajevi za svaku tegobu su odličan izbor cele godine.

VAGA
Od  prethodne, 2013. osećali ste se pomalo osujećeni i sa teškom mukom usklađivali dužnosti i obaveze sa mogućnostima. Saturn je od vas tražio velika materijalna odricanja i štednju, a Uran vas još uvek drži u velikim promenama na emotivnom i partnerskom planu. Od svega ste već pomalo digli ruke, a najviše od gradnje, kupovine, ili rekonstrukcije kuće, ili uopšte, životnog prostora. Vidite da možete i želite da promenite posao i način zarade, ali se plašite da ne izgubite dosadašnje pozicije. Tokom januara je bolje da samo osmotrite šta možete i želite da učinite i  napravite planove. U aprilu ćete morati da donesete ključne odluke koje će ličiti na korenite rezove. Iako ste vi stalno pravili kompromis i hteli da sačuvate sve što ste imali, sada će vas okolnosti naterati da promenite posao, preselite se, prekinete staru i započnete novu vezu. Avgust i decembar će nagraditi one koji su hrabro pogledali istini u oči i rešili da završe sa samoobmanama. Veliki uspesi tokom druge polovine godine, ohrabriće vas da idete dalje. Ako posvetite pažnju ishrani i kretanju, zdravlje će vam biti baš dobro, tokom većeg dela godine.
ŠKORPIJA
Još od 2012., kada je Saturn došao u vaš znak, vi ste postali mnogo ozbiljniji i počeli da se bavite velikim planovima u svom životu. Imali ste mnogo povoljnih prilika i okolnosti koje su vas pogurale u smeru da aktivno rešavate svaku situaciju. Vama januar 2014. donosi odlične ponude na poslu, uvećanje zarade, početak jako prosperitetnog perioda. Malo vas može uzdrmati period marta, sve do maja, ali samo ako niste poštovali sve pisane i nepisane zakone, jer sa Saturnom i svom znaku, sve morate raditi pravedno i zakonski. U maju ćete se zaljubiti, ili se opet zaljubiti u osobu sa kojom ste dugo u vezi. Veoma lepa atmosfera u kući i harmonija, podržana odličnom zaradom sledi sve do jula. U julu ćete biti suočeni sa željom članova svoje porodice da izgladite neke veće nesuglasice za koje ste mislili da su rešene. Najbolji period u godini će biti septembar i oktobar kada možete ostvariti trajne planove, a koji su vam jako važni za dalju egzistenciju. Oni koji tada osnuju firmu, ili se zaposle, mogu biti jako zadovoljni. U decembru samo smanjite nepotrebne troškove i sve će bit u redu. Zdravi ste, ali ne dozvolite da vas stres blokira i oduzima vam energiju.
STRELAC
Vama će januar 2014. biti kao produžetak rođendana, jer ćete od svih važnih osoba u vašem životu dobijati pažnju i poklone. Februar usamljenim pripadnicima znaka donosi novu ljubav, a onima koji iza sebe imaju neki neprijatan raskid i pomirenje. Mart je ključan mesec za rašćišćavanje imovinsko-finansijskih odnosa, porodičnih problema i dešavanja koja su odavno započeta i lebde u vazduhu. Sa starijom osobom, roditeljem, ili rođakom, moraćete da raščistite sumnje i izmirite neprijatnosti. April će zahtevati mnogo  rada, jer samo ako ste vredni i uporni, možete imati dobru perspektivu i zaradu. Najbolji mesec ove godine biće jul, jer ćete dobiti neki veći novac od porodice, putem nasledstva, putem sudske presude i otići na odmor. U septembru i oktobru ćete dati sve od sebe da dokažete svoje sposobnosti i odlučnost. Ako tada budete lenji i statični, osećaćete se kao da vas je život odjednom sklonio u kraj i vi ga sada samo posmatrate. Kraj godine biće vrlo važan za vas, jer će to biti period setve onoga što ste požnjeli tokom ove godine. Najveći rizici po vaše zdravlje su štetne navike i neuravnotežena ishrana i spavanje, posvetite pažnju tome i bićete kao preporođeni.
JARAC
Ukoliko spadate u kolebljive, kada je u pitanju brak i poučeni iskustvima prijatelja, počinjete da sumnjate u smisao braka, u toku januara ćete se sigurno odlučiti i bićete vrlo zadovoljni zbog toga, a zvezde obećavaju i trajnost. Dobri ugovori i veliki projekti vas mogu okupirati u februaru, pa gledajte da sve velike poslovne stvari, rešite tada, jer mart donosi mnogo testova i ispituje vaš odnos sa nadređenima, ambiciju, koja će biti podržana samo ako je zdrava i konstruktivna i odnose u porodici. Poželećete da sve okrenete naglavce i da preuredite svoj dom i svoje poslove tokom aprila i maja, a verovatno i uspeti u tome. Nova osoba iz vašeg poslovnog okruženja koja jako želi da vam ponudi saradnju će vas zapravo oduševiti tokom jula i vi ćete tada započeti ortakluk, partnerstvo, ili dobiti povoljan kredit. Najteži i najveći zadaci vas očekuju u oktobru kada možete dospeti u krititku i preispitivanje svega što ste radili. U decembru će vas zateći otkrivanje vaše tajne, ili tajne osobe koja vam je jako važna u životu, najverovatnije emotivnog partnera. Obratite pažnju na kretanje, zglobovi vas mogu mučiti, a jedini uzrok je njihova neelastičnost. Ne budite lenji, vežbajte.
VODOLIJA 
Godina pred vama će vam doneti preokret po pitanju novca, a ako se potrudite to može biti jako pozitivan preokret. Od januara ne oklevajte da potražite, ili prihvatite novi posao. Kada počnete se konkretnim delovanjem na poboljšanju vašeg statusa, bićete prijatno iznenađeni tokom februara. Putovanje u inostranstvo radi posla tamo, ili samo turističko putovanje veoma je verovatno tokom februara i prve polovine marta 2014. Sa aprilom vi ćete doneti jako važne odluke vezane za izdatke, dugove, kredite i druge finansijske obaveze. Uspećete da rešite probleme, ako budete iskreni i potražite adekvatnu pomoć. Juni i jul su odlični za emotivni život, baš rada možete ozvaničiti svoju dugogodišnju vezu, ili vezu koja je emotivno najintenzivnija do tada. Avgust i septembar daju mogućnost da sredite odnose u porodice na najpovoljniji moguć način. Novembar vas još jednom stavlja u poziciju da morate jasno da se opredelite za jednu od ponuđenih varijanti na poslu. Decembar vas preispituje o vašim najvećim ciljevima, težnjama i željama, navodeći vas da razmislite o njihovoj opravdanosti. Ne osećate se baš sjajno, ali vas tažina koja varira i neobične potrebe vašeg organizma mogu navesti da budete jako disciplinovani i poradite na svojoj unutrašnjoj ravnoteži.
RIBE
Povoljna godina je pred vama. Prva dva meseca ćete biti kao malo dete u prodavnici igračaka. Sve ćete hteti i želeti da ostvarite, a mogućnosti će biti. Nemojte se samopreceniti, niti preceniti ljude oko sebe. Budite realni i sve će biti u redu. Mart će vam rekonstrisati polje novca i poslova koji su povezani sa prometom novca. U aprilu se uzdržite od svađa sa partnerom, ili u prodici, jer ćete doći u situaciju da se desi predkid, ili napuštanje. Maj i jun su odlični meseci za posao. Ako ga tražite, velika verovatnoća je da ćete ga sada dobiti. Tokom jula ćete biti toliko zaljubljeni, dobiti neki novac kao da vam je pao s neba, ili doživeti neko slično, predivno iskustvo. Avgust i septembar od vas traže odgovornost i prihvatanje realnih okvira za svoje poslove. Novembar će vam doneti prošitranje porodice, makar preko vaše dece, ili članova porodice. U decembru je dobro da se pšosvetite učenju i završavanju studija, ukoliko to niste uradili. Bićete jako optimistični, puni energije i emotivno ispunjeni i to će se odraziti na vaše zdravlje jako dobro tokom cele godine.


Pogledaj vesti o: Horoskop za mart,   Horoskop za april

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.