Ukrajina blokirala poslednji ulaz u gasovodni sistem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina blokirala poslednji ulaz u gasovodni sistem

MOSKVA - Ukrajina je večeras blokirala i poslednji ulaz u svoj gasovodni sistem u stanici "Sudža", saopštio je zamenik predsednika uprave "Gasproma" Aleksandar Medvedev.

"Nije slučajno što je izabrana baš Sudža, jer je taj gasovod direktno povezan sa evropskim korisnicima iz Bugarske, Rumunije, Turske i još nekih zemalja. Preko tog gasovoda, gas bi trebalo da bude dopreman i u Slovačku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali Ukrajina je to blokirala", dodao je Medvedev.

Medvedev je naglasio i da kompresorske stanice "Volujki" i "Pasarevka", koje je Ukrajina predložila kao alternativu, ne mogu da izdrže transport gasa, jer su usmerene na domaće tržište.

Medvedev je rekao i da je "Gasprom" dozvolio evropskim stručnjacima da pristupe centralnoj dispečerskoj prostoriji i istim informacijama koje dobija rukovodstvo te kompanije i omogućio im da "sopstvenim očima" prate celokupan proces transporta gasa, rekao je danas zamenik predsednika uprave "Gasproma" Aleksandar Medvedev.

Prema Medvedevu, "Gasprom" će iskoristiti svaku zakonsku mogućnost da utiče na Ukrajinu i dodao da je nekoliko zemalja koje je pogodilo delovanje "Naftagas Ukrajine" pokrenulo postupke protiv te kompanije.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.