„Severni tok 2“ će biti realizovan bez obzira na pretnje SAD

Izvor: Vostok.rs, 14.Nov.2018, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Severni tok 2“ će biti realizovan bez obzira na pretnje SAD

Šef „Gasproma“ Aleksej Miler je siguran da će projekat „Severni tok 2“ biti realizovan, bez obzira na pretnje SAD.
U utorak je američki ambasador EU Gordon Sondlend izjavio da Vašington ima „mnogo instrumenata“ da zaustavi izgradnju gasovoda koji, po njegovom mišljenju, čini Evropu i SAD ranjivom.
„Sami vidite da je već izgrađeno 200 kilometara. Izgradićemo i ostatak“, rekao je Miler „Komersantu“. Projekat „Severni tok 2" podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke. Novi cevovod trebalo bi da bude izgrađen pored „Severnog toka“. Protiv realizacije gasovoda se zalaže nekoliko država, a naročito Ukrajina, koja se plaši gubitaka prihoda od ruskog goriva i Sjedinjene Američke Države, koje imaju ambiciozne namere za izvoz svog gasa u Evropu. Osim toga Letonija, Litvanija i Poljska smatraju da je ovo politički projekat.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Šef "Gazproma" o Severnom toku 2: Biće realizovan, bez obzira na pretnje Amerike

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2018

Šef "Gasproma" Aleksej Miler je siguran da će projekat „Severni tok 2“ biti realizovan, bez obzira na pretnje SAD...- Sami vidite da je već izgrađeno 200 kilometara. Izgradićemo i ostatak - rekao je Miler "Komersantu"...U utorak je američki ambasador EU Gordon Sondlend izjavio da Vašington...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.