O preduzetništvu iz ženskog ugla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2018, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O preduzetništvu iz ženskog ugla

Danas je u Novom Sadu održana konferencija "Preduzetništvo iz ženskog ugla". Posetioci su imali priliku da saslušaju priče uspešnih žena koje im mogu biti motivacija i podstrek na putu do uspeha.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvorio je finale takmičenja za najbolju inovativnu studentsku ideju i poručio da je u inovacionom preduzetništvu mnogo manje žena nego muškaraca, iako po statistici više žena završi fakultet.

Program koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je danas predstavljen, kako je rekao, jedan je od najboljih i promoviše inovacioni privredni sektor kod devojčica, koje treba da se uče osnovnim osobinama preduzetništva na vreme, ali i kod žena na fakuletetima i kod starijih žena.

"Inovacije nisu samo u visokoj tehnologiji. Mogu da budu i u poljoprivredi, na selu. Želimo da pomognemo ženama da dobiju grantove za njihov biznis. Ovaj trend postoji svuda u svetu", istakao je ministar.

Konferenciji je prisustvovao i član Gradskog veća za privredu i turizam Novog Sada Milorad Radojević.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.