Gasprom predložio Ukrajini jednogodišnji gasni ugovor

Izvor: B92, 18.Nov.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom predložio Ukrajini jednogodišnji gasni ugovor

Moskva -- Ruska kompanija Gasprom poslala je službeno pismo Ukrajini s predlogom o produženju aktuelnog ugovora o gasu ili potpisivanju novog jednogodišnjeg ugovora.

Kao preduslov za ugovor, Gasprom je takođe naveo potrebu odbacivanja tužbi i kontratužbi Ukrajine i Rusije, prenosi agencija Rojters.

Aktuelni ugovor o isporukama ruskog gasa Ukrajini i njegovom tranzitu preko te zemlje do Evrope ističe 31. decembra ove godine.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina odbila predlog o tranzitu gasa

Izvor: B92, 19.Nov.2019, 08:20

Kijev -- Ponuda Rusije da produži aktuelni ili zaključi novi jednogodišnji ugovor o tranzitu gasa preko Ukrajine je neprihvatljiv...Ovo je izjavio ukrajinski ministar energetike Aleksej Orželj..."Primljeni predlog je neprihvatljiv za Ukrajinu, uzimajući u obzir činjenicu da je potrebno da se odustane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.