Naklon loših momaka novom šefu države: Fordu je OK

Izvor: B92, 09.Nov.2016, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naklon loših momaka novom šefu države: Fordu je OK

Auto-gigant Ford koji se našao nekoliko puta na meti kritika Donalda Trampa zbog investicija u Meksiku, čestitao je Trampu pobedu.

Kompanija je čestitala Trampu na izbornoj pobedi i obećala da će raditi za izabranog predsednika.

“Saglasni smo sa gospodinom Trampom da je važno ujediniti zemlju i radujemo se saradnji i podršci koju možemo da pružimo za ekonomski rast i otvaranje radnih mesta”, rekao je portparol Forda Kristijan Bejker.

Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u više navrata tokom kampanje rekao da, ukoliko bude izabran, neće dozvoliti Fordu da otvori novu fabriku u Meksiku.

Inače, akcije Forda pale su za 2, 6 odsto na 11, 18 dolara nakon rezultata izbora.

Kompanija je u aprilu prošle godine saopštila da planira da uloži 2, 5 milijardi dolara za gradnju dve svoje nove fabrike u Meksiku i da će tako otvoriti 3.800 radnih mesta.

Tramp je potom javno pozvao šefa Forda da objasni “loše vesti”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.