Izvor: Radio 021, 04.Jan.2019, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ford povukao 953.000 vozila zbog vazdušnih jastuka

Ford je povukao 953.000 vozila širom sveta, kako bi zamenio inflatore Takatinih vazdušnih jastuka koji mogu eksplodirati.

Ovaj opoziv uključuje 782.000 vozila u Sjedinjenim Američkim Državama i jedno je od najvećih povlačenja u istoriji te zemlje.

Povlačenje obuhvata Fordove modele "Edge", "Ranger", "Fusion" i "Mustang", zatim "Lincoln MKX" i "MKZ", kao i "Mercury Milan".

Automobili su proizvedeni u periodu od 2010. do 2014. godine. Zbog problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa inflatorima vazdušnih jastuka Takata, u svetu su zabeležena 23 smrtna slučaja.

Takata koristi amonijum nitrat da bi stvorio eksploziju, kako bi napumpao vazdušne jastuke, ali vremenom se može pokvariti zbog vrućine i vlage i eksplodirati sa previše sile, razarajući metalni kanister dizajniran da zadrži eksploziju.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Ford

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.