Ford kupio firmu za iznajmljivanje električnih trotineta

Izvor: N1 televizija, 09.Nov.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ford kupio firmu za iznajmljivanje električnih trotineta

Američka kompanija za proizvodnju vozila "Ford" je kupila malo poznatu početničku (startup) kompaniju "Spin" za iznajmljivanje električnih trotineta za javnu upotrebu, da bi proširila svoje prisustvo u alternativnim načinima gradskog prevoza.

Vek stara automobilska kompanija objavila je kupovinu kompanije "Spin" koja pretplatnicima u San Francisku iznajmljuje javne trotinete koje mogu ostaviti bilo gde, ne samo na namenskim stanicama za to.

"Spin" radi u >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 13 gradova i na prostranim imanjima fabrika i univerziteta, omogućavajući pretplatnicima da pozajme električni trotinet za samo jedan dolar, uz dodatnih 15 centi za minut korišćenja.

"Ford" kaže da je poslednjih godina "dramatično porastao" broj opcija za prevoz ljudi, i da u nekim prilikama ljudi koriste po više vidova transporta tokom samo jednog putovanja.

Najveće američke kompanije za gradski prevoz putnika nalik taksiju, "Uber" i "Lift" (Lyft), takođe investiraju u iznajmljivanje trotineta.

"Ford" već ima sistem za javnu upotrebu gradskih običnih i električnih bicikala uz pretplatu, "Ford Go Bike" u oblasti San Franciska.

Finansijski uslovi kupovine firme "Spin" nisu objavljeni.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.