Ford i Google udružuju snage

Izvor: B92, 02.Feb.2021, 19:24

Ford i Google udružuju snage

Kompanija Ford Motor će koristiti softver, veštačku inteligenciju (AI) i računarstvo u oblaku koje nudi Google za razvoj novih usluga za potrošače i modernizaciju internog poslovanja.

U okviru šestogodišnjeg sporazuma o partnerstvu, proizvođač automobila sa sedištem u Dirbornu, u državi Mičigen, ugrađivanje android operativni sistem američkog tehnološkog giganta u svoja vozila „Ford“ i „Lincoln“ >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počev od 2023, izveštava Reuters.

Kako prenosi Tanjug, Ford će svojim kupcima nuditi inkorporirane Googleove aplikacije, uključujući mapu i glasovnu tehnologiju te kompanije. Primeniće takođe Googleovu AI tehnologiju kako bi poboljšao efikasnost u razvoju vozila, lanca snabdevanja i proizvodnih operacija, dodale su dve kompanije.

Ford i Google će takođe formirati grupu, Tim Apšift, koja će se baviti istraživanjem upotrebe podataka za razvoj novih modela maloprodaje, kreiranjem novih ponuda za buduće vlasnike vozila i drugim uslugama za Fordove kupce.

Podaci o Fordovim kupcima neće biti predati Googleu ili Googleovim oglašivačima, rekao je Fordov potpredsednik za strategiju Dejvid Mekleland na telekonferenciji za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.