Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2021, 09:49

Vembli najbliži domaćinstvu finala Lige šampiona, UEFA traži klubovima da namire Turskoj trošak od 22.500.000 evra

Vlada Velike Britanije radi sve da se sudar Čelsija i Sitija odigra u domovini, UEFA se lomi i traži niz garancija, na tribinama bi moglo da se nađe i 22.500 gledalaca?

Otkako je isplivala prva informacija da se finale Lige šampiona igra na Ostrvu Vlada Velike Britanije radi apsolutno sve da se to zaista i dogodi. UEFA je prvobitno čvrsto stajala iza ideje da finale bude organizovano u Istanbulu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali se sada pod pritiskom državnih vlasti lomi da ipak napravi presedan i dozvoli selidbu meča za titulu evropskog prvaka na domaće tlo.

Ideja da se finale igra na Vila Parku, što su čelnici Aston Vile predložili ljudima iz Uefe i Fudbalske asocijacije definitivno je otpala zbog nedostatka osnovnih uslova za organizaciju ovakvog događaja, pa se kao prva opcija pominje londonski Vembli.

29. maj, 21.00: (2,20) Mančester Siti (3,10) Čelsi (3,60)

Britanski San navodi da je UEFA najbliža odluci da dozvoli Vembliju da bude domaćin finala Lige šampiona, ali uz određene garancije. Razlog zašto se u Uefi promenilo razmišljanje je u odluci Velike Britanije da Tursku stavi na “crvenu listu“ što znači da bi putnici u Istanbul morali da prođu desetodnevni karantin po povratku u domovinu. Turska prolazi kroz najtežu kovid krizu od početka pandemije, prošle sedmice beležila je rekordan broj zaraženih i umrlih, zbog čega su državne vlasti po prvi put “zaključale“ zemlju. I pored toga nije se odstupalo od ideje da Ataturk stadion u Istanbulu bude domaćin finala, s tim što su se okolnosti drastično promenile u poslednjih nekoliko dana.

Pored Vemblija bilo je spekulacija o organizaciji finalne utakmice na novom Vajt Hart Lejnu, te Sent Džejms Parku, ali je UEFA oba predloga takođe odbila. Jedini odgovarajući stadion za ovakav događaj je – Vembli. I navodno UEFA je spremna da odobri prisustvo čak 22.500 gledalaca ako vlasti Velike Britanije ispune određene uslove i garantuju pre svega poštovanje svih propisanih mera za suzbijanje virusa korona i sprečavanja daljeg širenja ove pošasti.

Ništa još nije definitivno, jer prvo moraju saglasnost da daju Fudbalska asocijacija i nadležne vlasti na Ostrvu, pa onda da se prebrodi niz drugih zahteva kako bi Vembli posle osam godina ponovo ugostio finaliste elitnog takmičenja. Poslednji put to se dogodilo 2013. godine kada je u nemačkom finalu Bajern savladao Dortmund rezultatom 2:1.

Jedan od glavnih zahteva UEFA je da britanske vlasti garantuju slobodan dolazak svih novinara, medijskih kuća, držalaca prava i VIP gostiju bez sprovođenja epidemioloških pravila o karantinu.

Ako bi se finale zaista prebacilo na Vembli UEFA će navodno da traži od klubova da se odreknu dela zarade od učešća u Ligi šampiona ove godine kako bi se prikupilo 22.500.0000 evra za nivelaciju troškova koje su turske vlasti već izdvojile za organizaciju događaja.

Konačna odluka biće poznata do kraja predstojeće sedmice.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Turska

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Finale Lige šampiona na Vembliju?

Izvor: B92, 09.Maj.2021

Odigravanje finala Lige šampiona u Istanbulu 29. maja sve je pod većim znakom pitanja, pa se već razmatraju druga rešenja jer vreme neumitno curi...Britanska vlada je uvela ograničenja kada se radi o odlasku svojih državljana u Tursku u kojoj koronavirus ne jenjava...Budući da će se za "ušati"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.