Košmarno veče Varana – Siti eliminisao Real!

Izvor: B92, 07.Avg.2020, 20:02

Košmarno veče Varana – Siti eliminisao Real!

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, eliminisavši madridski Real ukupnim rezultatom 4:2.

"Građani" su u revanšu na svom stadionu ostvarili identičnu pobedu kao i u prvom meču na Santjago Bernabeuu (2:1).

Glavni krivac za novi poraz šampiona Španije bio je defanzivac Rafael Varan, koji je pogrešio kod oba primljena gola.

Strelci za domaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili su Rahim Sterling i Gabrijel Žezus, a za goste Karim Benzema.

Izabranici Pepa Gvardiole i Zinedina Zidana su već u prvih 45 minuta opravdali epitet derbija ove faze elitnog takmičenja.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi je udarac oprobao ko drugi nego Kevin de Brujne, ali je njegov udarac bio izblokiran.

Već u 9. minutu pada prvi gol, nakon neshvatljive greške Rafael Varana u predaji lopte.

Gabrijel Žezus ju je samo prosledio Rahimu Sterlingu, kome iz neposredne blizine nije bilo teško da donese prednost svojoj ekipi.

Domaći su bili u tim trenucima u naletu, štoperi gostiju u grču, a drugi gol pokušavali su da postignu Ilkaj Gindoan i ponovo Rahim Sterling, ali bezuspešno.

Prvi udarac ka golu rivala Real je uputio tek u 21. minutu, kada je Karim Benzema snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Ederson još lepše odbranio.

Upravo je Francuz u 28. minutu doneo izjednačenje svom timu. Rodrigo je odlično prošao po desnoj strani, lepo centrirao, a Benzema glavom rutinski savladao brazilskog čuvara mreže.

Usledio je nešto mirniji deo igre, a bliži pogotku u finišu prvog dela bliži su bili domaći, međutim, De Brujne i Kanselo nisu bili najprecizniji, pa se na pauzu otišlo pri rezultat 1:1.

U sjajnom ritmu nastavili su i jedni i drugi u nastavku, a prvu priliku na početku drugog poluvremena propustio je Rahim Sterling, nakon sjajnog dodavanja De Brujnea.

Upravo je omaleni krilni napadač propustio još jednu priliku i sedam minuta kasnije, kada je Kazemiro napravio grešku u dodavanju.

Ipak, ključni detalj meča bio je novi kiks Varana, koji je još jednom loše dodao loptu svom golmanu, što je iskoristio Gabrijel Žezus i postigao gol za novo vođstvo domaćih.

Pokušavao je Real da se vrati, na terenu je poslednjih desetak minuta proveo i srpski napadač Luka Jović, ali promene rezultata nije bilo.

Mančester siti će 15. avgusta u četvrtfinalu u Lisabonu igrati protiv Liona, koji je eliminisao Juventus.

Tok meča sa Etihada mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.