UEFA demantuje Špilgl: Ramos se nije dopingovao

Izvor: Vesti-online.com, 24.Nov.2018, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA demantuje Špilgl: Ramos se nije dopingovao

UEFA je demantovala da je Serhio Ramos bio dopingovan u finalu Lige šampiona početkom juna 2017. protiv Juventusa

Magazin "Špigl" je objavio navode iz "Fudbal liksa" kako je Ramosu pronađen deksometazon, lek koji se može koristiti samo ako se ranije upozna sa tim UEFA, ali iz Niona tvrde da je sve u redu.

Real je još u petak u večernjim satima demantovao navode naglasivši u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svom saopštenju kako njihov kapiten "nikada nije kršio antidoping pravila".

Oglasila se i UEFA koja je odbacila sve navode i tvrdi kako u slučaju Ramosa nije bilo elemenata za podizanje tužbe.

"UEFA kategorički odbacuje neosnovane optužbe koje se tiču pozitivnog rezultata na doping Serhija Ramosa. Sporna kontrola UEFA obavljena je uz punu saglasnost sa pravilima Svetske antidoping agencije (WADA). UEFA informiše i WADA i FIFA o svim slučajevima vezanim za doping kontrole i njihove rezultate, kao i što nalažu pravila o detaljnim informacijama i izveštajima tokom istrage. Takođe, UEFA i WADA imaju pravo žalbe Sportskoj arbitraži na sve odluke koja UEFA donese. Međutim, UEFA i WADA u slučaju Serhija Ramosa nisu podneli nikakvu žalbu. WADA je potvrdila kako je UEFA kontrolu izvršila po svim pravilima", stoji u saopštenju UEFA.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.