Počinje LŠ: Repriza finala 2015. na Kamp Nou

Izvor: B92, 11.Sep.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje LŠ: Repriza finala 2015. na 'Kamp Nou'

Nova sezona Lige šampiona počeće u utorak, a prvi dan takmičenja obeležiće duel Grupe D između fudbalera Barselone i Juventusa.

Dve ekipe su se sastale prošle sezone, kada je u četvrtfinalu prošao italijanski klub, koji je stigao i do finala, u kom je poražen od Barseloninog velikog rivala Real Madrida.

Juventus i Barselona su se sastali i u finalu 2015. godine, u kom je uspešniji bio španski tim i pobedom 3:1 osvojio svoj peti i poslednji trofej šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrope.

Međusobni skor je izjednačen, pošto oba kluba u devet utakmica imaju po tri pobede, uz tri nerešena rezultata.

Barselona će biti favorit na svom stadionu u utakmici u koja će kao i sve početi u 20.45. Katalonski klub je neporažen u Ligi šampiona od septembra 2013. godine, a serija traje 21 meč.

Italijanski tim će biti značajno oslabljen neigranjem povređenog đorđa Kjelinija, a pravo nastupa nema Huan Kuardado zbog crvenog kartona.

Pored Juventusa i Barselone, u Grupi D su još Olimpijakos i Sporting Lisabon, koji će se sastati u Pireju, i to će biti prvi međusobni susret tih klubova.

Priliku da debituje za Olimpijakos imaće srpski fudbaler Uroš đurđević, koji je nedavno došao iz Partizana.

Njegov sunarodnik i saigrač Jagoš Vuković neće igrati zbog povrede tetive koju je dobio nastupajući za reprezentaciju. Član portugalskog kluba je Radosav Petrović.

Mančester junajted vratio se u takmičenje pošto je prošle sezone trijumfovao u Ligi Evropa. Taj klub je prošle sezone propustio učešće, tek drugi put u poslednje 22 godine.

Engleska ekipa će se u prvom kolu Grupe A sastati sa Bazelom, osmostrukim uzastopnim šampionom Švajcarske i klubom sa kojim ne bi trebalo da ima većih problema.

Ipak, Junajted nema dobru istoriju utakmica sa tim klubom, s obzirom na to da je Bazel poslednja dva puta otišao neporažen iz Mančestera.

Odbrambena linija Junajteda će biti značajno oslabljena, pošto zbog suspenzija pravo nastupa nemaju Fil Džouns i Erik Baili.

Junajted je neporažen u poslednjih 18 evropskih utakmica koje je igrao kao domaćin. Poslednji put je izgubio od Real MAdrida 2013. godine.

Bazel je bez pobede u poslednjih osam utakmica u Evropi, a prošle sezone je bio četvrti u grupnoj fazi Lige šampiona.

Portugalska Benfika će pokušati da treći uzastopni put prođe grupu, a prvi rival će joj biti CSKA iz Moskve.

Šampion Engleske Čelsi se posle sezone pauze vratio u Ligu šampiona i na početku Grupe C dočekaće debitanta u takmičenju Karabag iz Azerbejdžana.

Pored njih, u Grupi C su još Roma i Atletiko Madrid, koji će se sastati u Rimu.

Nemački šampion Bajern Minhen igraće u prvom kolu Grupe B na svom terenu protiv Anderlehta.

Seltik će u Glazgovu dočekati bogati Pari Sen Žermen, koji se istakao u letnjem prelaznom roku kupovinom Nejmara za rekordan transfer od 222 miliona evra iz Barselone, kao i prošlosezonsko otkrovenje Monaka Kilijana Mbapea.

Sezona u Ligi šampiona trajaće sve do 26. maja, kada će biti igrano finale na Olimpijskom stadionu u Kijevu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alegri: Osvajanje LŠ nije cilj, to je san

Izvor: Beta, 11.Sep.2017

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da osvajanje Lige šampiona za njegov tim nije cilj, već san. "Poslednje tri godine su bile fantastične, dva puta smo bili u finalu Lige šampiona. Prvo finale je bilo poprilično neočekivano, dok smo u drugom gajili veliku nadu da možemo...

Nastavak na Beta...

Počinje najbolji fudbal na svetu - Svako ima 10% šansi, neko više, neko manje...

Izvor: Sportske.net, 12.Sep.2017, 10:20

Murinjo je najbolje definisao Ligu šampiona, i pored dominacije Reala poslednjih godina, nemoguće je predvideti pobednika. Ma, samo neka počne....Dočekali smo, vraća se najbolji fudbal na svetu...Početak Lige šampiona praktično znači da sezona počinje, i bez obzira što grupna faza ume da bude...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.