Odbrojavanje do finala, oko 100.000 Engleza u Madridu pred utakmicu

Izvor: RTS, 01.Jun.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrojavanje do finala, oko 100.000 Engleza u Madridu pred utakmicu

Liverpul i Totenhem igraju finale Lige šampiona u Madridu. Oko 100.000 engleskih navijača nalazi se u prestonici Španije, a većina njih nema ulaznice za večerašnji duel. Uefa najavila minut ćutanja u čast Hosea Antonija Rejesa. Direktan prenos finala možete pratiti na Prvom programu RTS-a od 21.00.
19.35 – Iz Madrida za RTS izveštava Aleksandar Stojanović.

18.55 – >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kako prenose reporteri iz Madrida, Loris Karijus, tragičar Liverpula u prošlogodišnjem finalu, odbio je poziv "crvenih" da prisustvuje ovogodišnjem, zbog, kako se tvrdi, nepotrebnog odvlačenja pažnje svih prisutnih.
18.50 – Kako navodi španska "Marka", pozivajući se na izvore iz policije, oko 50 engleskih navijača iskoristilo je slabije obezbeđenje u pres zoni, probilo sigurnosni prsten i pokušalo da se probije unutar stadiona.
18.00 – Fudbaleri Liverpula deveti put u istoriji igraju utakmicu za titulu šampiona Evrope. Pet puta su osvajali trofej, poslednji put 2005. u Istanbulu, ali su u pposlednja dva pokušaja poraženi – 2007. od Milana i 2018. od Reala. Totenhem prvi put u istoriji igra finale Lige šampiona.

17.20 – Jedan navijač Liverpula posebno je popularan danas u Madridu. To može da zahvali neverovatnoj sličnosti sa menadžerom "crvenih" Jirgenom Klopom.

17.00 – Prema nekim procenama, čak 30.000 engleskih navijača nalazi se na ulicama Madrida. Trećina od tog broja nema ulaznicu za večerašnji duel.
Cene ulaznica kreću se od 6.000 funti naviše. Bi-Bi-Si je preneo izjave neimenovanih navijača kojima je nuđeno 15.000 funti za četiri ulaznice koje su inače kupili za 60 funti po komadu.
16.30 – Zanimljiva priča stiže iz Madrida. Legenda Liverpula Džon Barns imao je trnovit put do prestonice Španije.

"Bio sam sa porodicom na odmoru na Santoriniju. Trebalo je da stignem u Madrid u četvrtak ujutru. Međutim, let je otkazan, pa sam avionom išao do Atine, pa od Atine do Barselone. U Barselonu sam stigao u dva ujutru, do Madrida je trebalo da putujem vozom. Ali, prva linija za Madrid bila je u pet ujutru, a stanica se otvara tek u četiri. Dva sata sam spavao na ulici sa beskućnicima, ispred železničke stanice. Toliko sam bio odlučan da dođem ovde", rekao je za Liverpul Eho legenda "crvenih".
15.40 – Uefa je potvrdila da će uoči finala biti upriličen minut ćutanja u čast Hosea Antonija Rejesa.
15.20 – I navijači Totenhema su u velikom broju pohrlili u prestonicu Madrida, u kojoj je temperatura oko 30 stepeni Celzijusovih. To im ne smeta da pevaju i ispijaju pivo...

15.00 – Samo nekoliko sati ostalo je do početka finalne utakmice Lige šampiona. Navijači dva kluba su na ulicama Madrida. "Crveni" pevaju himnu You'll never walk alone.

Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LIVERPUL ŠESTI PUT OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA: Salah i Origi srušili Totenhem u očajnom finalu u Madridu! Veće ovacije dobila Ruskinja koja je prekinula meč! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 01.Jun.2019

Fudbaleri Liverpula osvojili su trofej Lige šampiona, pošto su večeras u finalu u Madridu pobedili Totenhem sa 2:0 (1:0).

Nastavak na Kurir...

LIGA ŠAMPIONA IMA NOVOG VLADARA: Liverpul po šesti put na krovu Evrope (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2019

Redsi pobedom protiv Totenhema pokorili Stari kontinent...Po šesti put u istoriji kluba Liverpul je postao šampion Evrope. Izabranici Jirgena Klopa savladali su Totenhem u velikom finalu na stadionu Vanda Metropolitano rezultatom 2:0. Pobedu Redsima doneli su Mohamed Salah golom iz penala u drugom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.