Izvor: MozzartSport.com, 17.Jul.2021, 23:42

Nurković i Čifsi stali na poslednjem koraku: Al Ahli je suvereni vladar Afrike (VIDEO)

Velikan iz Kaira lako izašao na kraj sa timom iz Johanesburga u finalu Afričke Lige šampiona - 3:0 (0:0)

San Kajzer Čifsa se završio. Na poslednjem koraku. Na vrlo bolan način. Južoafrička ekipa ubedljivo je poražena u finalu Afričke Lige šampiona, svom prvom u istoriji, od egipatskog Al Ahlija – 0:3 (0:0).

Velikan iz Kaira još jednom je potvrdio status suverenog vladara Crnog kontinenta. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Odbranivši naslov prvaka iz prošle godine, Al Ahli je u klupske vitrine uneo jubilarni deseti trofej Lige šampiona. Niko ih nema ni približno toliko. Najbliži Crvenim đavolima su još jedan egipatski klub Zamalek i Mazembe iz Konga sa po pet.

Samouvereno, ubedljivo, lako, bez ikakvih problema je Al Ahli izašao na kraj sa južnoafričkim predstavnikom. Kao da večeras u Kazablanki na programu nije bilo finale. Posed lopte, udarci ka golu, zapravo, svi staNtistički parametri bili su na strani novog-starog prvaka afričkog kontinenta. Neutralisali su fudbaleri Al Ahlija ofanzivnu liniju rivala, ne dozvolivši prvoj violini Čifsa Samiru Nurkoviću da zasvira kako ume. Srpski internacionalac je svu magiju očigledno istrošio na putu do finala.

Ruku na srce, iako je bio u podređenom položaju tokom čitavog meča, Kajzer se dobro držao u prvom poluvremenu. Međutim, pred sam odlazak na odmor, defanzivac Čifsa Hepi Mašijane je zaradio direktan crveni karton i dodatno otežao posao svom timu.

A kada je najbolji strelac turnira Mohamed Šerif na startu drugog dela snalažljivo "prebacio" protivničkog čuvara mreže, stigavši do svog šestog gola u takmičenju, igra južnoafričke ekipe se u potpunosti raspala. Čifsi su morali da krenu po izjednačenje, što je otvorilo dosta prostora za kontre na drugoj strani. Dve takve sredinom nastavka iskoristili su Mohamed Kafša i Amr El Sulija, obocija na asistencije pomenutog Šerifa, i dotukli rivala, koji je još nakon prvog gola bio na kolenima.

Kao osvajač Lige šampiona Al Ahli će u Japanu ove godine predstavljati Afriku na Klupskom svetskom prvenstvu.

AFRIČKA LIGA ŠAMPIONA – FINALE

Subota

Kajzer Čifs – Al Ahli 0:3 (0:0)

/Šerif 53, Kafša 64, El Sulija 74/

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.