Neverica u Amsterdamu, šok u poslednjim sekundama, gledaćemo englesko finale! (video)

Izvor: Sportske.net, 09.Maj.2019, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverica u Amsterdamu, šok u poslednjim sekundama, gledaćemo englesko finale! (video)

Fudbaleri Totenhema su napravili jedan od najvećih preokreta u istoriji Lige šampiona i igraće protiv Liverpula za šampionski trofej.

Fudbaleri Ajaksa su u revanš susret na svom stadionu ušli sa golom prednosti iz Londona, postigli su dva u prvom poluvremenu na "Johan Krojf Areni", ali Totenhem se nije predavao.

Izjednačili su za manje od 15 minuta igre u nastavku, da bi golom u poslednjem minutu nadoknade izborili >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << finale Lige šampiona, bilo je 2:3 (2:0) u Amsterdamu.

Već u četvrtom minutu prilika za domaćina, Tadić je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Ljoris uspeo da odbrani njegov pokušaj, domaćin je dobio korner.

Šene ga je izveo, De Liht je sjajno skočio i zatresao mrežu Sparsa za pravu eksploziju oduševljenja na stadionu u Amsterdamu, Ajaks je poveo sa 1:0, imali su 2:0 u seriji.

Odmah su "Pevci" odgovorili, Son je tukao sa ivice kaznenog prostora i pogodio stativu!

Usledio je nešto mirniji period, igrao se 31. minut kada je Tadić imao novu dobru priliku, tukao je iz nezgodnog ugla, lopta je prohujala pored dalje stative.

Ali, samo četiri minuta kasnije, akcija Ajaksa preko Tadića, ovaj ulazi u kazneni prostor rivala, odlično je sačekao Zijeha i poslao mu povratni pas, a Marokanac je sjajno šutirao i zatresao mrežu Uga Ljorisa za 2:0!

Delovalo je da je sve gotovo u ovom polufinalnom duelu, videli smo još dve solidne prilike na obe strane do kraja prvog poluvremena, ali nije bilo promene rezultata, Ajaks je nakon 135 minuta igre imao tri gola prednosti.

Krenuo je Totenhem na sve ili ništa, dobro su zaigrali u nastavku, igrao se 54. minut kada je Dele Ali tukao iz dobre pozicije, ali je Onana sjajno intervenisao.

Dobili su korner gosti, nisu ga iskoristili, Ljorente je tukao pored gola, ali su ubrzo vratili loptu u svoj posed i krenuli u nov dobar napad.

Moura je pokupio jednu loptu ispred kaznenog prostora rivala, sjurio se ka golu koji čuva Onana i matirao golmana Ajaksa za 2:1!

Samo par minuta kasnije, sjajna prilika za Sparse nakon vrlo dobre akcije, Ljorente šutira sa par metara, ali Onana ponovo fantastično interveniše, potom mu Šene smeta da uhvati loptu, to koristi Moura, koji se sjajno snalazi pred golom domaćina i poravnava rezultat!

Totenhemu je u tom trenutku trebao gol za prolazak u finale.

Mogao je Zijeh da vrati "Kopljanike" u život u 63. minutu, dobro je tukao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prohujala pored gola Sparsa.

Isti fudbaler je novu priliku imao u 80. minutu, ponovo dobar udarac sa ivice kaznenog prostora, ovoga puta pogađa stativu!

Krenuli su gosti svim silama po treći gol, a u 87. minutu su prišli jako, jako blizu.

Lopta je došla do Vertongena, koji je bio sam pred golom bivšeg kluba, tukao je glavom i pogodio prečku, da bi u nastavku akcije jedan od fudbalera Ajaksa skinuo loptu sa gol linije!

Usledila je i dobra prilika za Sona, ali je neprecizno šutirao.

U nadoknadi prilika na drugoj strani, udarac Zijeha brani Ljoris, potom Tadić šutira preko gola Sparsa.

A onda, peti minut nadoknade, Lukas Moura postiže i svoj treći gol i odvodi Totenhem u finale Lige šampiona!

Ajaks: Onana, Mazraui, De Liht, Blind, Taljafiko, Šene (Feltman), Van de Bek (Magaljan), De Jong, Zijeh, Tadić, Dolberg (Sinkgraven)



Totenhem: Ljoris, Tripije (Lamela), Aldervejreld, Vertongen, Rouz (Dejvis), Sisoko, Vanjama (Ljorente), Ali, Lukas Moura, Son

Strelci: De Liht (19'), Zijeh (35') - Lukas Moura (55', 59', 90+6')

Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

Stadion: "Johan Krojf Arena" (Amsterdam, Holandija)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   London

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slavilo se slavilo...

Izvor: RTS, 09.Maj.2019

. Pogledajte kako su fudbaleri Totenhema u svlačionici proslavljali istorijski plasman svoje ekipe u finale Lige šampiona. Tim iz Londona je posle neverovatnog preokreta slavio u Amsterdamu protiv Ajaksa sa 3:2.

Nastavak na RTS...

Reč ima Murinjo: Moraš nekad i protiv sebe ako želiš da pobediš

Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2019

Ajaks je pobedio sam sebe! Tako bi se, otprilike, moglo sažeti izlaganje Žozea Murinja posle drugog polufinala Lige šampiona u kojem je Ajaks vodio sa 2:0 u Amsterdamu protiv Totenhema, a ukupno 3:0, na kraju prvog poluvremena, a onda ispao posle senzacionalnog preokreta u drugom delu. Ono što je...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.