Nacionalni, pa finale Lige šampiona u Beogradu

Izvor: Mondo, 29.Nov.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nacionalni", pa finale Lige šampiona u Beogradu

"Želimo i da kroz takvo ulaganje povećamo broj stranih turista koji bi došli u našu zemlju", rekao je ministar Udovičić danas u Skupštini.

"Nacionalni stadion" je nacionalni interes.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da bi izgrađom "Nacionalnog stadiona" Beograd dobio "novi simbol" koji bi mu omogućio kandidovanje za najveća sportska takmičenja.

"Želimo da Beograd dobije novi sportski simbol, jednu modernu arenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jedan moderan stadion", rekao je Udovičić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Marijana Rističevića o izgradnji stadiona.

Udovičić je rekao da želi da u Beogradu bude finale Lige šampiona u fudbalu, da se konkuriše za organizaciju Evropskog i Svetskog prvenstva u fudbalu.

"Želimo i da kroz takvo ulaganje povećamo broj stranih turista koji bi došli u našu zemlju. Želja nam je da kroz izgradnju nacionalnog stadiona ojačamo i naše selekcije, poboljšamo uslove za treniranje naših sportista i da se naši sportisti pripremaju u našoj zemlji, a ne da idu u inostranstvo", rekao je Udovičić.

On je kazao da je "analiza efekata" pokazala da mesto gde se pravi takav stadion privlači mnogo drugih investicija.

"Ulažemo u našu sadašnjost i budućnost. Ulažemo u zdravlje, jer kroz sport promovišemo zdrave stilove života", ocenio je Udovičić.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.