Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2021, 06:53

Monterej bez milosti, pregazio Kruz Azul i plasirao se u finale Lige šampiona

Gosti ubedljivom pobedom (4:1) zakazali duel za pehar protiv Klub Amerike

Minimalnu pobedu na domaćem terenu (1:0) Monterej je potvrdio ubedljivim trijumfom u revanšu sa Kruz Azulom (4:1) i tako se plasirao u finale Lige šampiona Severne Amerike gde će odmeriti snage sa Klub Amerikom.

Pitanje pobednika u meksičkom polufinalu bilo je rešeno već u ranoj fazi prvog poluvremena, a nagoveštaj je donela akcija u sedmom minutu po levom boku koju je na dodavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Rodrigeza u gol pretočio Meza. Radost gostiju međutim, trajala je samo tri minuta a nadu publike na stadionu Azteka probudio je Pineda neverovatnim udarcem posle prekida.

Izjednačenje Kruz Azula nije poremetilo igrače Montereja, te je Vergara već u 17. minutu vratio gol prednosti svom timu. Novom veoma atraktivnom pogotku prethodio je centaršut Meze sa desnog boka na drugu stativu, a potom i bravura kolumvijskog napadača.

Sedam minuta kasnije Funes je nastavio goleadu razrešivši ujedno sve dileme po pitanju drugog tima u melsičkom finalu, a isti igrač je u drugom poluvremenu postavio i konačnih 4:1. Trijumf Montereja ujedno je i najubedljiviji u susretima dva rivala od februara 2016. godine i pobede Kruz Azula 4:0, a večerašnji protivnici susreli su se u međuvremenu 16 puta.

SEVERNOAMERIČKA LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

Filadelfija – Klub Amerika 0:2 (0:2) – prvi meč 0:2

/Benedeti 79, Martin 90+3/

Petak

Kruz Azul - Monterej 1:4 (1:3) - prvi meč 0:1

/Pineda 10 - Meza 7, Vergara 17, Funes 24, 52/

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.