Mediji: Vladika Grigorije sa Šolakom u skupocenoj loži na finalu Lige šampiona FOTO

Izvor: B92, 29.Maj.2022, 19:08

Mediji: "Vladika Grigorije sa Šolakom u skupocenoj loži na finalu Lige šampiona" FOTO

Ljubitelji sporta sinoć su pratili fudbalski spektakl u finalu Lige šampiona koju je osvojio Real Madrid, među njima bio je i vladika Grigorije, piše 24sedam.

Kako piše portal 24sedam, i vladika Grigorije sinoć je pred početak finala Lige Šampiona čekao u redu da uđe u skupu ložu stadiona Sen Deni u Parizu.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi pomenuti portal, za lože stadiona, kao u ovom slučaju, karta košta najmanje 1.200 evra.

Osim toga, portal 24sedam piše da je vladika na utkamicu došao u "skupocenoj jakni marke 'Bogner' čije se cene kreću od 400 pa do basnoslovnih 2.000 dolara".

Kako piše taj portal, vladika Grigorije je sinoć imao mogućnost uživanja u specijalnoj loži zvanoj "Hospitality lounge" gde je mogao da konzumira alkoholna i bezalkoholna pića, ali i da uživa u specijalitetima od ribe i mesa. Takođe, specijalne goste koji su mogli da priušte boravak u ovoj loži je ispod tribina zabavljao poznati pariski rok bend, a vladika je i tu imao pristup, navodi 24sedam.

Kako taj portal navodi, vladika Grigorije se u posednje vreme mnogo više bavi politikom, nego crkvenim pitanjima, a i ovoga puta je bio u društvu, kako 24sedam navodi, najbogatijeg srpskog tajkuna, Dragana Šolaka, koji je za vreme Đilasove vlasti postao bogatiji za preko dve milijarde evra.

Portal 24sedam podseća da je Šolak je izneo neistine u srpsku i međunarodnu javnost kada je rekao da je fudbalski klub Sautempton kupio svojim ličnim novcem.

Ekskluzivnim uvidom u zvaničnu dokumentaciju taj portal tvrdi da je saznao da je Šolak za trošenje u Engleskoj uzeo pare direktno od Junajted grupe, čiji je suvlasnik i osnivač, a to su zapravo pare građana i države Srbije.

Nakon jučerašnjeg druženja Grigorija i Šolaka, "povezanost vladike, tajkuna i Đilasa nikad nije bila očiglednija", tvrdi portal 24sedam.

Susret sa Violom fon Kramon

24sedam podseća i da se vladika Grigorije nedavno sastajao i sa poslanicom Evropskog parlamenta iz redova Zelenih i lobistom za nezavisnost tzv. države Kosovo Violom fon Kramon.

Tada je fon Kramon istakla da su njih dvoje "razgovarali o zajedničkim izazovima i međureligijskom dijalogu na Zapadnom Balkanu i u Nemačkoj".

Ono što je tada zaintrigiralo javnost jeste prepiska na Tviteru koja je usledila posle sastanka kada je Albanski lobista u EP objavila fotografiju sa episkopom Grigorijem, navodi ovaj portal.

Na tu fotografiju je ubrzo stigao komentar jedne od korisnica ove društvene mreže koja je napala SPC.

"Uz svo poštovanje, frau fon Kramon, ali važno je napomenuti da je Srpska pravoslavna crkva proruski entitet. Ako to promenite, biće sjajno, ali sumnjam", napisala je ona, a onda je usledio šokantan odgovor:

"Nema ovde Srpske pravoslavne crkve, ovo su veoma autonomne eparhije koje se razlikuju od katoličke crkve. Popričajte sa episkopom, i iznenadićete se", odgovorila je Viola fon Kramon, prenosi 24sedam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.