Lampard ima zasluge za finale Lige šampiona

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 23:28

"Lampard ima zasluge za finale Lige šampiona"

Tomas Tuhel, menadžer Čelsija, odao je priznanje prethodniku na klupi "plavaca", Frenku Lampardu.

Nemački stručnjak tvrdi da je bivši reprezentativac Engleske udario jake temelje na kojim je on nadogradio igru i doveo ekipu do finala Lige šampiona.

"Frank je imao sjajan rekord u grupnoj fazi Lige šampiona, dobio je sve mečeve u FA kupu. Postavio je osnove da dođemo do finala i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niko od nas se ne ustručava da govori o tome naglas. Takav je osećaj od prvog dana. Svestan sam da je stvorio svoj legat kao igrač i još veći kao trener. Mi smo od sredine sezone pokušali samo da ispunimo posao koji je on zamislio", kaže Tuhel.

Njegov tim u sredu 12. maja od 20.45 igra susret 36. kola Premijer lige, gradski derbi sa Arsenalom.

Klub sa Stamford bridža ima velike izglede da obezbedi plasman u elitno takmičenje UEFA, jer imaju šest bodova više od Vest Hema koji je na petom mestu.

Druga opcija je da osvoje trofej Lige šampiona.

Posle pobede na gostovanju Mančester sitiju (2:1), budućim rivalom u finalu Lige šampiona, raspoloženje u ekipi je na vrhuncu.

Ipak, Tuhel još jednom hvali svog prethodnika.

"Frank predstavlja sve na šta pomislite kada kažete Čelsi. Mislite o njemu, kako je igrao fudbal. To pokazuje kakav je karakter i drago mi je da sam dobio čestituku od njega. Pre toga smo se čuli samo par dana po mom dolasku, ali ne više od toga", zaključio je Tuhel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.