Gvardiola: Uskoro ću odlučiti da li ostajem u Barseloni

Izvor: Politika, 25.Apr.2012, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola: Uskoro ću odlučiti da li ostajem u Barseloni

BARSELONA – Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola rekao je da je njegov tim odigrao odlično protiv Čelsija, ali da nije imao sreće da prođe u finale Lige šampiona.

„Mislim da smo odigrali vrhunski 180 minuta, ali ove godine jednostavno nismo imali sreće. Mnogo mi je žao i teško mi je pala ove eliminacija. Čelsi je odlično odradio posao u defanzivi, čestitam im na tome”, kazao je trener Barselone.

Barselona je u oba meča imao inicijativu i konstantno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << napadala, ali nije imala rešenje za disciplinovanu odbranu protivnika na čelu sa srpskim reprezentativcem Branislavom Ivanovićem.

Gvardiola je dodao da će uskoro doneti odluku da li ostaje u klubu.

„Uskoro ću doneti odluku. Razgovaraću sa predsednikom Sandrom (predsednik Rosel) i Titom (asistent Vilanova) i odlučićemo šta je najbolje za klub”, zaključio je Gvardiola.

-------------------------------------

Di Mateo: Ovo je neverovatan uspeh

LONDON– Privremeni menadžer Čelsija Roberto di Mateo izjavio je danas da je plasman njegove ekipe u finale Lige šampiona neverovatan uspeh.

Čelsi je posle trijumfa (1:0) u prvom meča u Londonu, uspeo da eliminiše branioca titule, pošto je sinoć u revanšu u Barseloni bilo 2:2.

„Imali smo sve teškoće sa kojima ekipa može da se suoči na jednom fudbalskom meču. Eliminisati Barselonu je neverovatan uspeh. Uprkos problemima, uspeli smo da napravimo nešto posebno i to je specifičnost ovih igrača. Oni su najzaslužniji, ja sam samo pokušavao da izvučem najviše iz njih”, rekao je Di Mateo.

Čelsi će 19. maja u Minhenu biti desetkovan, jer pored Džona Terija, koji je isključen nakon udaranja Sančesa, u finalu Lige šampiona, zbog parnih kartona, neće moći da igraju još Ivanović, Meireleš i Ramires.

„Još je rano da razmišljamo o finalu, malo ćemo da uživamo u ovom trenutku. Ubeđen sam da možemo da sastavimo tim koji će klub učiniti ponosnim”, dodao je Di Mateo.

Tanjug

objavljeno: 25.04.2012.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.