BORBA ZA FINALE LIGE ŠAMPIONA: Bikovi udaraju na Svece!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020, 11:50

BORBA ZA FINALE LIGE ŠAMPIONA: Bikovi udaraju na Svece!

Očekuje nas žestoka bitka u Lisabonu.

Za većinu poznavaoca fudbalskih prilika u svetu, ovo je krajnje iznenađujuće polufinale Lige šampiona. Možda je, po zakonu verovatnoće, Pari Sen Žermen već jednom morao doći do završnice, ali ko je nasuprot njih očekivao nemački Lajpcig? Ipak, ”bikovi” su sasvim zasluženo eliminisali madridski Atletiko, dok su se ”sveci” provukli u meču sa Atalantom.

Nisu daleko ”bikovi” od prvog trofeja u svojoj kratkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istoriji. Od njega ih deli samo dva meča, ali bili su oni i bliže, kada su prošle sezone igrali u finalu nemačkog DFB Kupa, ali ih je tako deklasirao Bajern. RB Lajpcig postoji samo 11 godina, i za to vreme stigli su do Bundeslige, igraju drugi put u Ligi šampiona, bili su finalisti Kupa Nemačke, a i jesenji prvaci ove zime, malo li je? Oni nisu omiljen klub u Nemačkoj, osim svojim navijačima, pošto ljubitelji fudbala u ovoj zemlji ne vole ”veštačke tvorevine”, kakav je Lajpcig, još jedno ”grlo” iz ergele kompanije Red Bul.

Ko će u finale Lige šampiona - RB Lajpcig ili PSŽ? Večeras (21.00) u Lisabonu će pasti odluka, a favoriti su Parižani s kvotom 1,80.  Kvota na Red Bulovo mezimče je 4,40, dok je kvota da meč „ide“ u produžetke 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za RB Lajpcig - PSŽ.

Ipak, ne sme im se ništa prigovoriti na plasmanu u polufinale. Bili su odlični u grupnoj fazi, prošli su dalje bez mnogo problema, a u nokaut fazi izbacili su prvo prošlogodišnjeg finalistu, londonski Totenhem, i to sa dve pobede, dok su zatim nadigrali, u pravom smislu te reči, Simeonov Atletiko. Ne sećamo se kad je neko stvorio toliko prilika protiv madridskih ”jorgandžija”.

Golovima Španca Danija Olma i Amerikanca Adamsa, Lajpcig je stigao do, bar do sada, najvažnije pobede u istoriji. Iako u duel sa Parižanima ulaze kao autsajderi, to ne znači da ne treba da ih očekujemo u finalu, možda baš protiv Bajerna, ekipe koja im je ponovo preotela ”salataru”, kojoj su se nadali nakon odlične polusezone.

Za utehu, oni su jedina ekipa koja nije izgubila od Bajerna u 2020. godini. Oni su odigrali bez golova na ”Alijanc areni” protiv, ispostaviće se, kasnijeg osvajača duple krune. Veliki hendikep za tim mladog trenera Julijana Nagelsmana, letos pristiglog iz Hofenhajma, je izostanak najboljeg strelca tima Tima Vernera, sada već bivšeg člana Lajpciga. Nemački reprezentativac je potpisao za Čelsi i odbio da igra završnicu Lige šampiona, mada je imao pravo na to, i tako izazvao bes navijača ”bikova”.

Valjda je Verner mislio da njegovi bivši drugari nemaju šansi na ovom turniru, i samo možeme zamisliti njegov izraz lica kada su izbacili Atletiko, a šta će tek biti ako se plasiraju u finale? Možda to bude njegova najveća greška u karijeri, jer ko zna da li će ikada više biti ovako blizu ”ušatom” trofeju. Napad Lajpciga je i dalje ubojit. Marsel Sabicer, Jusuf Poulsen, Deni Olmo i mladi Kristofer Nkunku, mogu da zatresu mrežu svakog tima na planeti, pa tako i najboljeg tima Francuske.

Već su se navijači Pari Sen Žermena pomirili sa sudbinom da će još jednom završiti takmičenje u Ligi šampiona pre polufinala. Gubili su od odlične Atalante 1:0, a u toku je bio 90. minut.

Ne može se reći da je PSŽ igrao loše u tom meču, posebno u drugom poluvremenu, kada su u potpunosti nadigrali debitanta iz Bergama, ali je sve mirisalo na senzaciju i plasman Italijana u polufinale. Spas je stigao u tom 90. minutu, kada je Markinjos, na dodavanje, te večeri nezadrživog Nejmara, izjednačio na 1:1. Urlik oduševljenja oteo se iz grla trenera Tomasa Tuhela, koji je već listao ponude za posao, valjda na Infostudu.

Šok za Atalantu trajao je duže nego što je to bilo dozvoljeno kada vam je rival najskuplji tim na svetu. Umesto da privedu regularni tok kraju, kad već nisu uspeli da sačuvaju prednost, i presaberu se pred produžetke, oni su dozvolili rivalu da nastavi sa uraganskim napadima i iz jednog takvog, prime i drugi gol.

Zbilo se to u 93. minutu, Mbape je pobegao po levoj strani, ubacio do Čupo-Motinga, a čovek koji je zamenio Ikardija pre manje od petnaestak minuta, postgao je gol za delirijum u ”gradu svetlosti”.

Kakva je atmosfera bila u Bergamu, gradu koji je podneo najveću žrtvu u aktuelnoj pandemiji, bar kada je Italija u pitanju, možemo samo da zamislimo, mada nije to lako.

Da li su ”sveci” iskoristili svog ”kviska”, kada je fortuna u pitanju, ostaje da vidimo, ali je sigurno da su dobili šansu za novi život, i sada nikako ne smeju da je prokockaju.

Ako im finale i sada izmakne, prosto ne znamo kako će reagovati Naser Al Kelaifi, vlasnik ovog kluba. Hoće li dići ruke od svega, ili dovesti još i Kristijana Ronalda i Lea Mesija i najzad uzeti ovaj pehar, pitanje je svih pitanja.

Utakmica je na programu u utorak od 21:00.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Aura Ruiz, bivša devojka Hesea Rodrigeza

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PSŽ je u finalu Lige šampiona

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2020

Šampion Francuske Pari Sen Žermen plasirao se u prvo finale Lige šampiona u istoriji kluba, savladavši njemački Lajpcig rezultatom 3:0 (2:0).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.