Nestvaran preokret u Amsterdamu: Moura u 95. minutu odveo Totenhem u finale!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2019, 05:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestvaran preokret u Amsterdamu: Moura u 95. minutu odveo Totenhem u finale!

Ajaksovu bajku i sezonu iz snova pokvario je u senzacionalnom meču neverovatni Brazilac Lukas Moura sa tri gola u Amsterdamu. "Kopljanike" su sekunde delile od plasmana u finale, ali je napadač Totenhema na isteku petog minuta nadoknade vremena svojim trećim golom na meču kompletirao het-trik i odveo ekipu Maurisija Poketina u finale, gde ih čeka Liverpul.

U prvoj utakmici Ajaks je nu Londonu pobedio sa 1:0, pa će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Totenhem prvi put igrati u finalu Lige šampiona zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima.

Ajaks je poveo sa 2:0 golovima De Lihta u 5. i Zijeha u 35. minutu, a Totenhem je izjednačio zahvaljujući pogocima Moura 55. i 59. minutu.

Ajaks je odlično započeo meč uz veličanstvenu podršku na stadionu „Johan Krojf". Tadić je već u četvrtom minutu šutirao na gol Lorisa koji je nekako uspeo da zaustavi njegov pokušaj i loptu poslao u korner. Šene je izveo korner a maestralni De Liht glavom poslao loptu u mrežu tima iz Londona.

"Kopljanici" su duplirali prednost u 36. minuta kada je Tadić asistirao Zijehu koji je je šutirao iz prve za velikih 2:0. Sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Totenhem je od starta drugog poluvremena preuzeo inicajativu koja se brzo isplatila, a junak je bio Lukas Moura. Prvo je u 55. minutu sjajno završio kontranapad svog tima, a potom se u 59. minutu najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru i savladao golmana Ajaksa za 2:2.

Prilike su se ređale na obe strane ali sve do zaustavnog vremena nije bilo gola. U nadoknadi vremena obe ekipe su bile u prilici da postignu pogodak i kada je svima delovalo da će Ajaks uspeti da se odbrani i plasira u finale usledio je šok. Moura se izborio za prostor u šesnaestercu, primio pas koji je poslao Ali i pogodio za veliko slavlje svoje ekipe.

Totenhem će u finalu 1. juna u Madridu igrati protiv Liverpula, koji je u drugom polufinalu bio bolji od Barselone.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Može li Srbin do finala Lige šampiona posle šest godina?

Izvor: B92, 08.Maj.2019

Najbolja priča ovosezonske Lige šampiona Ajaks, na čelu sa Dušanom Tadićem, u revanšu polufinala u Amsterdamu čeka Totenhem sa velikom zalihom 1:0 iz Londona...Doni van de Bek je golom u Londonu doveo Ajaks na prag vize za Madrid, gde se igra finale, i preostalo je "samo" da tim Erika ten Haga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.