Roma na krilima Džeka do pobede, Porto zadovoljan ide u revanš

Izvor: B92, 12.Feb.2019, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roma na krilima Džeka do pobede, Porto zadovoljan ide u revanš

Fudbaleri Rome pobedili su Porto u prvom meču osmine finala Lige šampiona na svom stadionu sa 2:1.

Roma je obezbedila prednost pred revanš meč, ali ni Porto neće biti nezadovoljan, s obzirom da se na svoj teren vraća sa golom u gostima.

Meč je počeo "tiho". Obe ekipe su oprezno ušle u duel i čekale priliku iz kontri, te samim tim nije viđen nijedan šut u okvir gola u prvih 25 minuta.

Prvu iole ozbiljniju priliku imao je Pelegrini. Vezista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rome je dočekao intervenciju Kasiljasa, ali je loptu plasirao do španskog golmana, koji je imao lak zadataka.

Najbolju priliku u prvih 45 minuta imao je bosanskohercegovački napadač Edin Džeko. On se oslobodio svojih čuvara u kaznenom prostoru Porta, namestio na desnu nogu, ali svojim šutem pogodio samo desnu stativu Kasiljasovog gola.

Do isteka poluvremena nije viđena nijedna veća šansa i na odmor se otišlo sa 0:0.

"Vučica" je odmah od nastavka krenula da napada Portugalce. Kristante i Pelegrini su imali solidne prilike, ali je Kasiljas i dalje ostao nesavladan. Porto je uspeo da stvori priliku nekoliko minuta kasnije, kada je Pereira šutirao glavom, ali za par centimetara ostao kratak od stative.

Prvi pogodak viđen je u 70. minutu, posle jednog dobrog napada Rome u kojem je Džeko dobio loptu u kaznenom prostoru. On se dobro okrenuo, hteo da šutira, ali osmotrio samog 19-godišnjeg Nikolu Zanijola. Talentovani Italijan se namestio, precizno šutirao i doneo prednost "vučici".

Samo šest minuta kasnije scenario je bio maltene isti. Džeko se oslobodio čuvara, šutirao precizno, ali pogodio stativu. Lopta se odbila do Zaniola, koji je imao lak zadatak i upisao drugi gol na meču. Ali, tu nije bio kraj drami.

Romina odbrana je zaspala na samo trenutak i Porto je, uz dosta sreće, došao do gola. Adrijan Lopes je ostao sam, nije bio u ofsajdu, iako su tako mislili protivnički defanzivci, te matirao golmana domaćina i postigao veoma bitan gol za svoju ekipu.

Do kraja meča Porto je zaigrao bolje i imao inicijativu, ali ne i neku ozbiljniju priliku da dođe do izjednačenja. Pred sam istek sudijske nadoknade Aleksandar Kolarov se našao u prvoj šansi na utakmici, šutirao jako, ali je Kasiljas ponovo bio na visini zadatka.

Revanš meč biće odigran u Portugalu 6. marta.

Uživo prenos meča mogli ste pratiti i uz naš LIVE BLOG.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Asistencija Džeke u pobjedi Rome, PSŽ na pragu četvrtfinala

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2019, 00:24

Fudbaleri Rome savladali su Porto na Olimpiku rezultatom 2:1 u prvom susretu osmine finala Lige šampiona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.