Izvor: RTS, 14.Apr.2021, 23:03

Real "ukrotio" Liverpul, protiv Čelsija za finale Lige šampiona

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su eliminisali Liverpul ukupnim rezultatom 3:1. "Kraljevski klub" odbranio je prednost iz prvog meča i tako zakazao duel sa Čelsijem u polufinalu elitnog takmičenja.
Izabranici Zinedina Zidana napravili su ogroman podvig, eliminisavši Liverpul u četvrtfinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Lige šampiona.

Uprkos tome što je u velikoj meri bio desetkovan, tim iz Madrida odbranio je prednost iz prvog meča i u revanšu igrao onoliko koliko je bilo dovoljno za prolaz.
Kako je rekao Jirgen Klop pre meča, "crvenima" je bila neophodna savršena utakmica, koju Liverpul ipak nije uspeo da pruži.
Pokušavao je engleski tim na razne načine da postigne gol, koji bi okrenuo momentum meča na njihovu stranu, ali je na vrhuncu zadatka bila odbrana Reala, na čelu sa sjajnim golmanom Kurtoom.
Vajnaldum, Salah i Milner u prvom, a potom Firmino i Žota u drugom poluvremenu, nisu iskoristili izgledne situacije i pozicije za postizanje pogotka.
Sa druge strane, Real je bio strpljiv, prvenstveno defanzivno orijentisan, ali daleko od toga da ni sam nije mogao da postigne gol.
Benzema je u prvom poluvremenu pogodio stativu, a u drugom delu šansu je imao Vinisijus.
Iako se to nije moglo nagovestiti, utakmica u Liverpulu završena je bez postignutog gola, pa Real sa ukupnih 3:1 ide u narednu fazu.
Nakon Atalante, madridski tim eliminisao je Liverpul i tako zakazao duel sa Čelsijem u polufinalu Lige šampiona.
Drugi polufinalni par čine Siti i PSŽ.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kazemiro: Nema favorita u polufinalu

Izvor: B92, 14.Apr.2021

Veznjak Real Madrida Kazemiro govorio je nakon plasmana te ekipe u polufinale Lige šampiona...Španski tim je ukupnim rezultatom 3:1 eliminisao Liverpul..."Znali smo da će biti teško, posebno zbog rivala kojeg smo imali. Danas je svako radio svoj posao. Znali smo da imamo prednost, ali igrali smo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.