Atletiko učinio veliku uslugu Lionu

Izvor: Sportske.net, 16.Maj.2018, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko učinio veliku uslugu Lionu

Pobedu Atletiko Madrida u finalu Lige Evrope večeras slave i svi navijači Olimpika iz Liona.

Nakon finala Lige Evrope saznali smo kako će se odvijati stvari na pristupnoj listi za Ligu šampiona u sezoni 2018/19.

Osvajač Lige Evrope obezbeđuje direktan plasman u elitno takmičenje UEFA ukoliko već to nije učinio preko svog nacionalnog prvenstva.

Kako je Atletiko već overio plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Ligu šampiona preko Primere, a pride je uzeo i trofej u Ligi Evrope, profitiraće trećeplasirani tim francuske Lige 1.

Olimpik iz Liona trenutno zauzima treće mesto u Ligi 1 i tu će ostati ukoliko za vikend savlada Nicu. U tom slučaju Olimpik iz Lion obezbediće i direktan plasman u Ligu šampiona!

Najveći gubitnih u čitavoj priči mogla bi da bude ekipa Olimpika iz Marselja. Izabranici Rudija Garsije ostali su bez trofeja u Ligi Evrope koji nosi i plasman u Ligu šampiona, a na kraju bi mogli i da ne zaigraju u elitnom takmičenju jer su trenutno četvrti u Ligi 1 sa bodom zaostatka za Lionom.

Samo u slučaju da Lion remizira ili izgubi od Nice, a Olimpik Marselj savlada Amien, finalista Lige Evrope igraće u grupnoj fazi Lige šampiona naredne sezone.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.