Večeras počinju Filmski susreti

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Avg.2022, 22:00

Večeras počinju Filmski susreti

Na ovogodišnjim 57. Filmskim susretima od 20. do 26. avgusta biće prikazano 14 filmova u zvaničnoj konkurenciji, tri van konkurencije, među kojima će biti dve svetske premijere i nekoliko niških premijera, rečeno je na konferenciji za medije u Gradskoj kući povodom sutrašnjeg otvaranja manifestacije.

Gradska većnica za kulturu i turizam Adriana Anastasov sumirala je dosadašnje niško kulturno leto i najavila predstojeće manifestacije navodeći da je od >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << početka godine u odnosu na isti period lane Niš posetilo 60 odsto više gostiju.

O ovogodišnjim „Filmskim susretima“ detaljnije je govorio direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić koji je ocenio da je ovogodišnja selekcija filmova, među kojima su mnogi osvajali nagrade na festivalima u regionu, ujednačena i prijemčiva za sve generacije posetilaca.

On je ocenio da uspešno trajanje Filmskih susreta ne bi bilo moguće bez velike podrške Grada Niša.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.