Publika izabrala - Nataša Ninković najbolja pete večeri “Filmskih”

Izvor: JužneVesti.com, 29.Avg.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Publika izabrala - Nataša Ninković najbolja pete večeri “Filmskih”

Za ulogu Vide u filmu Ajvar Nataša Ninković dobila je najviše aplauza i glasova publike na Letnjoj pozornici, pa je izabrana za najbolju glumicu pretposlednje takmičarske večeri "Filmskih susreta". Večeras su na programu filmovi Šavovi i Pijavice.

Niški filmski festival bliži se kraju, a sinoć su Letnju pozornicu napunili filmovi Ajvar i O životu i smrti. Ljubavna priča kroz glumu Nataše Ninković i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Sergeja Trifunovića u filmu Ane Marije Rosi oduševila je gledaoce u Tvrđavi.Miljenica niške publike; Foto: Vanja Keser

Isključivo sam bila fokusirana na unutrašnji svet te žene. Na duboku intimu i jedan ceo njen zakopčani svet. Najbanalnije rečenice iz života ona ne izgovara nikad samo kao takve već je uvek taj ceo svet iza nje - kaže Nataša Ninković.

Za Ajvar ekipa filma kaže da je film o ljudima koji ne pripadaju nigde, kao i da je metafora emigrantskog života. Glumica Branka Petrić kaže da je i sama slala svojoj deci preko mora famozni ajvar.

Nagrada će Nataši Ninković trebalo bi da bude uručena večeras na sceni Letnje pozornice, a ove godine dobili su je, redom po večerima - Tihomir Stanić, Radovan Vujović, Boris Milivojević i mlađani Todor Jovanović.

Poslednja 2 filma u takmičarskom delu 54. Filmskih susreta biće prikazani večeras. Od 20:30 na velikom platnu Letnje pozornice davaće se Šavovi u režiji Miroslava Terzića.

Scenario je inspirisan svedočanstvom krojačice iz Beograda, koja već skoro dve decenije traga za svojim „umrlim sinom”. Ona se bori protiv bolničke administracije i lekara, policije, sudova i opštinskih funkcionera kako bi dobila ispravnu umrlicu koja bi pružila dokaz gde joj je dete sahranjeno. Nepunih dvadeset godina kasnije, ona veruje da je pronašla svog sina u naselju u predgrađu Beograda - navodi se u opisu filma.

A onda su na repertoaru Pijavice, film po romanu proslavljenog pisca Davida Albaharija, a u režiji Dragana Marinkovića.

Proslavljeni pisac Petar Mirić iznenada postaje meta raznoraznih tajnih službi. Odvažnim komentarima protiv režima dovodi vlastiti život u opasnost. Njegova ljubavnica Svetlana je tek još jedan od agenta čijeg postojanja on nije ni svestan - piše u opisu filma.

Festival se dodelom nagrada žirija završava sutra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.