Promovisana serija “Senke nad Balkanom”

Izvor: JUGpress.com, 31.Avg.2017, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promovisana serija “Senke nad Balkanom”

NIŠ

Sinoć je u Nišu, u sklopu 52. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg I granog filma Filmski susreti, održan večernji koktel povodom premijernog prikazivanja pilot epizode serije „Senke nad Balkanom“ autora Dragana Bjelogrlića.

Mnogobrojna glumačka ekipa okupila se i u neformalnoj atmosferi sumirala utiske sa snimanja zajedno sa nagrađenim kolegama ovogodišnjeg festivala. „Senke >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nad Balkanom“ koje će se emitovati od oktobra na RTS-u, nam donose priču o postmodernom balkanskom prostoru okupljajući na jednom mestu velika glumačka imena poput Žarka Lauševića, Gordana Kičića, Branimira Brstne, Žike Todorovića i mlade glumačke naraštaje Andriju Kuzmanovića, Mariju Bergam, Janu Jovanovsku i mnoge druge.

Kreativni direktor serije Dragan Bjelogrlić, pozdravio je prisutne goste i poručio koliko je važno razvijati projekte koji se bave skorašnjom balkanskom istorijom kao i da kroz serije i filmove treba edukovati ljude a posebno mlade koji u današnje vreme slabije čitaju ali zato rado prate ovakve projekte. Koliko je važno pratiti i poznavati svoje kulturno nasleđe pokazao je i partner serije DDOR osiguranje, čiji je Predsednik Izvršnog odbora i Predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika Giorgio Marchegiani tom prilikom izjavio:

“ Veličanstveno je osetiti i biti deo energije koju donose kreativni, talentovani, uspešni ljudi, vizionari, u jednoj od magičnih profesija kakva je umetnost. Večeras izdvajamo podršku kulturi Srbije i njenom važnom delu – sedmoj umetnosti, filmu. Podržali smo realizaciju projekta „Senke nad Balkanom“, koji je posvećen izuzetno važnom periodu istorije ovog dela Balkana. I zato, DDOR za kulturu Srbije!”.

Scenario za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.