Otvoreni Filmski susreti u Nišu, Štimcu Pavle Vuisić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2022, 21:29

Otvoreni Filmski susreti u Nišu, Štimcu "Pavle Vuisić"

Na Letnjoj pozornici u Nišu večeras je počeo 57. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma "Filmski susreti", koji će trajati do 26. avgusta.

Na svečanom otvaranju nagrada za životno delo "Pavle Vuisić" dodeljena je Slavku Štimcu, koji je zahvalio kolegama na poverenju koje su mu ukazali.

"Ova nagrada nosi veliku odgovornost jer nosi ime jednog fascinantnog kolege koga sam imao čast da poznajem i da radim sa njim. Kod Pavla Vuisića me je najviše fascinirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lakoća s kojom je igrao, ležernost koja je retka i urođen osećaj za meru, harzma i talenat", rekao je Štimac primajući nagradu.

U okviru festivala biće prikazano 12 filmova uz još dve ili tri bioskopske projekcije, a među filmskim ostvarenjima koje će publika moći da vidi nalaze se "Komedija na tri sprata" i "Vučje bobice", kao i niške premijere filmova "Heroji radničke klase", "Strahinja Banović", "Gejm", "Usekovanje" i "Heroji".

Žiri, koji će odlučiti o nagradama među kojima su najvažnije Gran-pri "Naisa", "Car Konstantin" i "Carica Tedora", čine predsednica Brankica Zorić-Vasović i članovi Petar Božović i Dušan Premović.

Umetnička direktorka festivala je Ljiljana Blagojević, a novi predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković je novi član Saveta festivala.

Direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, a selekcionu komisiju čine Ljiljana Blagojević, Dejan Dabić i Ognjen Rakčević.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.