Južni vetar trijumfovao na Filmskim susretima u Nišu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Južni vetar" trijumfovao na Filmskim susretima u Nišu

Film "Južni vetar" apsolutni je pobednik 53. Filmskih susreta koji su dodelom nagrada večeras okončani u Nišu.

Gran pri za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Milošu Bikoviću, nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu Miodragu Radonjiću, nagrada za debitantsku ulogu mladom glumcu Luki Grbiću, a nagradu "Milorad Mandić Manda" za najbolju ulogu u komediji dobio je Srđan Žika Todorović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Za sve okupljene na niškoj Tvrđavi, Biković je imao najoriginalniju poruku iz Rusije, gde je sa kolegama snimio sjajno kolo i na kraju u video materijalu poručio jedno veliko "Hvala".

Nagrada "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu pripala je mladoj glumici Marti BJELICI, a Olga Odanović osvojila je priznanje za najbolju žensku epizodnu ulogu.

Priznanje "Car Konstantin", ove godine, po oceni žirija, pripalo je glumcu Radovanu Vujoviću za ulogu Aleksandra u filmu "Izgrednici".

Specijalnu nagradu za izuzetno ostvarenu glumačku ulogu dobili su Sebastijan Kavaca, za ulogu u filmu "Ederlezi rajzing", Faketa Salihbegović Avdagić (Meso) i Emir Hadžihafizbegović (Žaba).

Povelja za izuzetnu žensku ulogu pripala je Mariji Pikić, a za mušku Mladenu Sovilju.

O nagradama na festivalu u Nišu odlučivao je tročlani žiri koji su činili Ana Sofrenović, Tihomir Stanić i Bojana Maljević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Južni vetar" trijumfovao na Filmskim susretima u Nišu, Bikoviću Gran pri

Izvor: BKTV News, 01.Sep.2018, 08:21

Film "Južni vetar" apsolutni je pobednik 53. Filmskih susreta koji su dodelom nagrada okončani u Nišu. ..Gran pri za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Milošu Bikoviću, nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu Miodragu Radonjiću, nagrada za debitantsku ulogu mladom glumcu Luki Grbiću, a...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.