Južni vetar trijumfovao na Filmskim susretima u Nišu, Bikoviću Gran pri

Izvor: BKTV News, 01.Sep.2018, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Južni vetar" trijumfovao na Filmskim susretima u Nišu, Bikoviću Gran pri

Film "Južni vetar" apsolutni je pobednik 53. Filmskih susreta koji su dodelom nagrada okončani u Nišu.

Gran pri za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Milošu Bikoviću, nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu Miodragu Radonjiću, nagrada za debitantsku ulogu mladom glumcu Luki Grbiću, a nagradu "Milorad Mandić Manda" za najbolju ulogu u komediji dobio je Srđan Žika Todorović.

Za sve okupljene na niškoj Tvrđavi, Biković je imao najoriginalniju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << poruku iz Rusije, gde je sa kolegama snimio sjajno kolo i na kraju u video materijalu poručio jedno veliko "Hvala".

Glamur i sjaj na crvenom tepihu u Veneciji: Lejdi Gaga ovom kombinacijom zasenila sve (FOTO)

Nagrada "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu pripala je mladoj glumici Marti Bjelici, a Olga Odanović osvojila je priznanje za najbolju žensku epizodnu ulogu.

Priznanje "Car Konstantin", ove godine, po oceni žirija, pripalo je glumcu Radovanu Vujoviću za ulogu Aleksandra u filmu "Izgrednici".

Specijalnu nagradu za izuzetno ostvarenu glumačku ulogu dobili su Sebastijan Kavaca za ulogu u filmu "Ederlezi rajzing", Faketa Salihbegović Avdagić (Meso) i Emir Hadžihafizbegović (Žaba).

Povelja za izuzetnu žensku ulogu pripala je Mariji Pikić, a za mušku Mladenu Sovilju.

O nagradama na festivalu u Nišu odlučivao je tročlani žiri koji su činili Ana Sofrenović, Tihomir Stanić i Bojana Maljević.

Džudi Denč dobitnica Nagrade za životno delo (FOTO)


Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.