Ljiljani Blagojević nagrada Pavle Vuisić

Izvor: JužneVesti.com, 03.Avg.2021, 18:27

Ljiljani Blagojević nagrada "Pavle Vuisić"

Ovogodišnja dobitnica prestižne nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima je Ljiljana Blagojević, potvrdili su Južnim vestima iz Udruženja filmskih glumaca Srbije. Nagrada će biti, prema tradiciji, uručena na Filmskim susretima u Nišu koji počinju 21. avgusta.

Nagrada za 2021. godinu pripala je 65-godišnjoj glumici Ljiljani Blagojević koja je više od 40 godina na filmskom platnu kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << brojne uloge koje su obeležile kinematografiju na ovim prostorima.

Debitovala je 1978. godine epizodnom ulogom u filmu “Boško Buha“ reditelja Branka Bauera. Tri godine kasnije ostvarila je i prvu glavnu ulogu u filmu Emira Kusturice "Sećaš li se Doli Bel".

Od prvih glumačkih koraka pa do sada snimila je preko 50 filmova.

Pored velikog platna, veliki doprinos je dala i na "daskama koje život znače". Prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu postala je 1996. godine i odigrala je na sceni preko 60 uloga iz savremenog i klasičnog repertoara.

Trenutno snima film i seriju "Heroji Halijarda" reditelja Radoša Bajića, a glumi i u predstojećoj kriminalističkoj seriji "Kljun" Jelene Gavrilović i Uroša Tomića.

Među brojnim nagradama koje je dobila su i Nagrada Žanka Stokić, Sergej Bondarčuk, Carica Teodora, Joakim Vujić, kao i Zlatni beočug i Zlatna antena.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.