Gorica Popović otvara Filmske susrete u Nišu

Izvor: Megafon.co, 22.Avg.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorica Popović otvara Filmske susrete u Nišu

Filmske susrete Niš 2019 – 54. festival glumačkih ostvarenja igranog filma otvara glumica Gorica Popović u subotu, 24. avgusta. Ona je i ovogodišnja dobitnica nagrade za životno delo “Pavle Vuisić”. Filmski susreti trajaće do 30. avgusta, a glavni program odvijaće se na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.
“Ovo je jedan od najozbiljnijih festivala u regionu po kvalitetu i u oragnizacionom smislu. Trudimo se da održimo taj nivo, da svake godine nešto unapredimo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << U konkurenciji je 12 filmova. Planiran je i bogat prateći program na više lokacija u Nišu. Očekujemo vrhunske uslove za projekciju, koja će biti najkvalitetnija kada su u pitanju bioskopi pod otvorenim nebom. Možemo očekivati ozbiljne ekipe filmova koji će se naći u glavnom programu, gradom će, dakle, prodefilovati puno glumaca”, najavljuje Srđan Savić, direktor Festivala.
Program Festivala Glumica Nela Mihajlović je ove godine predsednica žirija, a članovi žirija su Tamara Aleksić i Goran Radaković, najavio je umetnički direktor Festivala Vladan Živković.
Prve večeri publika će moći da pogleda filmove “Delirium tremens”, Gorana Markovića i “Reži”, Koste Đorđevića.
U nedelja, 25. avgusta biće prikazan film “Kralj Petar I”. Prema najavama organizatora, poznati srpski glumac Lazar Ristovski dolazi na projekciju ovog filma. “Koja je ovo država” je drugi film u zvaničnom programu za nedelju.
U ponedeljak će biti prikazani “4 ruže” i “Teret”, u utorak “Taksi bluz” i “Psi umiru sami”. U sredu, 28. avgusta, “Ajvar” i “O životu i o smrti”. U četvrtak, 29. avgusta, publika će moći da pogleda filmove “Šavovi” i “Pijavice”.
U petak je svečano zatvaranje Festivala, kao i dodela nagrada. Tada će biti prikazana pilot epizoda “Senke nad Balkanom 2” i “Kude je taj Niš”, dokumentarni film o legendi Niša, Žiki Čokaliji.
Ulaznice za Festival Na dan otvaranja Festivala, u subotu, 24. avgusta, preostalih osamdesetak kompleta karata prodavaće se samo u Niškom kulturnom centru (Stanoja Bunuševca bb) od 9 do 15 sati.
Ukoliko ne budu prodati svi kompleti, pojedinačne karte prodavaće se ispred ulaza na Letnju pozornicu od 18 sati. Cena ovih karata je 400 dinara.
“Ne insnsistiramo na ekonomskoj ceni ulaznica, jer je ovo gradska manifestacija. Lokalna samouprava finansira Festival sa 19.000.0000 dinara. Od Ministarstva smo dobili 3.200.000 dinara. Ove godine od Filmskog centra Srbije, da bi se uvećao Fond za nagrade, 1.270.000 dinara, a ostalo su sponzori i prodate ulaznice. Ukupni budžet Festivala će biti oko 25.000.000 dinara”, kaže Srđan Savić, direktor Filmskih susreta.
Festivalski centar u renoviranom hotelu “Ambasador” Jedan od pratećih programa “Kino region” odvijaće se na drugom spratu hotela “Ambasador”, gde će se tokom trajanja Festivala održavati i konferencije za novinare, najavio je član Selekcione komisije Dejan Dabić.
Kompletan program Filmskih susreta 2019. godine možete pogledati na zvaničnom sajtu Festivala.
 

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: Najava Filmskih susreta

Izvor: RTS, 22.Avg.2019

U Nišu u subotu počinju 54. Filmski susreti. U zvaničnoj konkurenciji biće prikazano 12 filmova. . Festival otvara film „Delirijum tremens" Gorana Markovića. Pripremljen je i raznovrstan prateći program - izložbe,...

Nastavak na RTS...

Nela Mihailović na čelu žirija u Nišu: Sve spremno za filmske susrete

Izvor: Blic, 23.Avg.2019, 12:16

Glumica Nela Mihailović predsedavaće tročlanim žirijem na predstojećem 54. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma koji će se održati od 24. do 30. avgusta na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.