Ukraden dokumentarni film koji kritikuje ruski režim

Izvor: Filmske.com, 06.Feb.2011, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukraden dokumentarni film koji kritikuje ruski režim

Nemačka policija traga za hard diskovima na kojima je konačna verzija filma „Khordorkovsky“, a pretpostavlja se da je krađa delo ruskih tajnih službi, koje su po nalogu Kremlja želele da spreče da se kontroverzni dokumetrac prikaže na Festivalu u Berlinu.

Bez obzira na okolnosti, premijera dokumetarca „Khordorkovsky“, koji prati suđenje ruskog tajkuna Mikaila B. Hordorovskog i otkriva pozadinu njegovog hapšenja, biće održana 14. februara.

Kako su saopštili organizatori Festivala, ukoliko policija ne uspe da uđe u trag hard diskovima koji su preksinoć ukradeni iz berlinske kancelarije reditelja Kirila Tušija, biće prikazana jedna od starijih verzija filma.

Nastavak na Filmske.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Filmske.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Filmske.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.