Stiv Mekvin − zvezda akcionih filmova

Izvor: Studnel.com, 24.Mar.2016, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiv Mekvin − zvezda akcionih filmova

Stiv je imao veoma teško detinjstvo. Njegov otac Terens Vilijam Mekvin ostavio je njegovu majku Džulijet En šest meseci nakon što su se upoznali. Stivova majka bila je alkoholičarka i prostitutka koja nije mogla da se stara o svom detetu, pa ga je ostavila sa svojim roditeljima kada je imao tri godine. Kada je imao osam godina, majka ga je odvela da živi sa njom i sa njenim novim suprugom u Indijanopolis. Tada je dobio dislekciju i delimično oštećenje sluha >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << zbog pretrpljene infekcije uha. Sa devet godina prvi put je napustio kuću zato što ga je očuh prebio, a kasnije sa 14 godina napušta kuću bez pozdrava i pridružuje se cirkusu na kratko vreme.
Nakon nekog vremena vraća se majci koja je tada živela u Los Anđelesu i nastavlja svoj život kao član bande baveći se sitnim kriminalom. Jednom prilikom kada je bio uhvaćen policajci su ga vratili kod očuha, koji ga je ponovo prebio. Stiv se tada prvi put suprostavio svom očuhu i zapretio mu da će ga ubiti ukoliko još jednom podigne ruku na njega. Na nagovor očuha, Stivova majka potpisuje sudski nalog u kome se navodi da je Mekvin nepopravljiv i zatim ga premeštaju u ustanovu za problematičnu decu u Kaliforniji. Nakon dve godine je izašao odatle, gde je sazreo i promenio svoje ponašanje. Sa 16 godina nalazi svoj prvi posao na brodu, a kasnije se preselio u Teksas gde je radio razne poslove.

Foto: www.tumblr.com
Uz finansijsku podršku koju mu je pružio G. I. Bil, 1952. godine krenuo je da studira glumu na Standford Meinsiner's Playhouse-u. Tu je dobijao manje uloge u predstavama gde se ustanovilo da Stiv ima veliki glumački talenat. Krajem 1955. godine dobija svoj debi na Brodveju u predstavi A hatful of rain gde je tumačio lik Bena Gazera. Kada je napunio 25 godina, napušta Njujork i odlazi u Kaliforniju tražeći glumački posao u Holivudu. Tokom televizijske prezentacije The Defenders, zapazio ga je holivudski menadžer Hili Eliks koji je odlučio da mu pomogne da se probije na glumačku scenu. Tokom šezdesetih godina Stiv dobija dosta uloga u filmovima na koje je publika dobro reagovala. Tada dobija sve bolje uloge i polako dobija status filmske zvezde. Ubrzo postaje jedan od najpoznatijih glumaca koji glume u akcionim i avanturističkim filmovima. Nakon uloge u filmu Pakleni toranj 1974. godine postaje najplaćenija zvezda na svetu.
Stiv Mekvin je tokom celog svog života važio za velikog zavodnika. Često je menjao žene i nije im bio veran. Svaku svoju devojku je varao, ali nije trpeo da njega žena vara. Zbog svoje naravi burno je reagovao, čak je svojoj ženi jednom prislonio pištolj na glavu nakon što je saznao da ga je iz osvete prevarila. Stiv Mekvin ženio se tri puta. Prvi put stao je na ludi kamen 1956. godine sa Neli Adams. Nakon što se razveo od nje 1972. godine, odmah je stupio u brak Ali Mekgro sa kojom je bio pet godina. Treća žena mu je bila Barbara Mint sa kojom je sklopio brak 1980. godine. Mekvin je imao rak pluća koji je kasno otkrio, tako da je sam proces lečenja bio uzaludan. Uprkos ovoj teškoj bolesti Stiv je nastavio da snima filmove sve do svoje smrti. Umro je 7. novembra 1980. godine u pedesetoj godini života.
Izvori: sinemanija.com, politika.rs. 

stiv mekvinfilmska zvezdana danasnji danbiografijaglumac

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.