Restaruirana verzija čuvenog filma “Petrijin venac” u NKC-u

Izvor: Megafon.co, 06.Dec.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restaruirana verzija čuvenog filma “Petrijin venac” u NKC-u

U petak, 7. decembra, u Maloj sali Niškog kulturnog centra biće prikazana restaruirana verzija čuvenog filma “Petrijin venac”. Film je snimljen 1980. godine u režiji Srđana Karanovića. Projekcija u NKC-u traje od 19 do 20:30, a ulaz je besplatan.
Ova projekcija deo je projekta Vip Kinoteka, koja ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom, koji se sprovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << u saradnji Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile i koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.
Uloge u čuvenom jugoslovenskom filmu tumače Mirjana Karanović, Dragan Maksimović, Pavle Vuisić, Milivoje Mića Tomić, Olivera Marković, Miloš Žutić, Rade Marković, Branko Cvejić, Ljiljana Krstić.
 

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.