PRVI RED: Balša Đogo o seriji Pet i ratnim filmovima

Izvor: Mondo, 05.Maj.2019, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI RED: Balša Đogo o seriji "Pet" i ratnim filmovima

Tema ove nedelje je serija "Pet" koja ulazi u svoju završnicu, ali i novi projekat, film o bici na Košarama za koji je scenario napisao Đorđe Milosavljević.

Po običaju, podkast počinjemo pregledom najnovijih filmova sa bioskopskog repertoara u Srbiji. "T-34" je ruski ratni spektakl čije se radnja odigrava tokom Drugog svetskog rata. Grupu ruskih vojnika, koje je predvodi komandant tenka Nikolaj Ivuškin (glumi ga Aleksandar Petrov, poznat po ulozi Saše u filmu "Led"), zarobile >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su nemačke snage i odvele u logor. Da bi spasao svoje ljude i sebe, mladi smišlja odvažam plan za beg uz pomoć prevodioca, lepe Anje (Irina Staršenbaum), i havarisanog legendarnog sovjetskog tenka T-34.



Izvor: MONDO

Mađarsku dramu "Sumrak" (Napszállta) režirao je režirao Laslo Nemeš, koji je sa svojim prethodnim filmom "Šaulov sin" osvojio gran-pri u Kanu. Radnja njegovog novog filma je smeštena u 1913. godinu, u Budimpeštu. Mlada Iris Leiter (Juli Jakab) želi da radi kao modiskinja u čuvenoj prodavnici šešira, koju su nekada davno osnovali njeni pokojni roditelji, ali se tome protivi novi vlasnik, uglađeni biznismen Oskar Bril (Vlad Ivanov). Iris uskoro biva uvučena u samo srce mračne misterije koja vodi do samog vrha Austro-Ugarske.

 "Zavedi me ako možeš" (Long Shot) je romantična komedija u kojoj glavne uloge tumače dobitnica nagrade Oskar Šarliz Teron i Set Rogen. Varnice krenu da sevaju kada se novinar Fred Flarski sretne Šarlot Fild u koju je zaljubljen još od kada su oboje bili tinejdžeri, a koja je sada državna sekretarka. Šarlot ima ambiciju da se kandiduje za predsednicu SAD-a, te angažuje Freda da joj pomogne pri pisanju govora. Komplikacije nastaju kada između njih dvoje proradi obostrana privlačnost.

U novom trileru Karin Kusame, "Uništiteljka" (Destroyer), iskusna detektivka policije Los Anđelesa, Erin Bel (Nikol Kidman) kreće potragu za ubicom i vođom bande Silasom (Tobi Kebel) i konačno se iskupi za svoju mračnu prošlost. Tokom ove opasne potere, Erin se ponovo susreće sa članovima bande, koje upoznala pre 17 godina kada je bila na tajnom zadataku koji se završio krvavom pljačkom banke u kojoj su se ugasila dva života.

Film "After" je pokušao da ponovi uspeh serijala "Pedeset nijasni" i neslavno propao... Svuda osim u Srbiji i Hrvatskoj. Pokušali smo da umesto vas pogledamo ovu "erotsku dramu za mlade", i nije nam bilo lako.

Uskoro: "Ružnjići", "Uteja, 22. jul", "Edmond", "Linija života" Darka Bajića (otvara Beldoc 2019), "Nebeska tema" Mladena Matičevića (premijera u Sava centru 10. maja, u bioskopskoj distribuciji od 16. maja). Izveštaj sa bioskopskih blagajni: Srbija ("Osvetnici: Kraj igre", "Balkanska međa", "After", "Park čudesa", "Dambo") i SAD ("Osvetnici: kraj igre", "Zavedi me ako možeš", "Ružnjići"“, "The Intruder", "El Chicano").

Vesti: Najavljujemo animirano-igrani film "Tom i Džeri", osvrćemo se na trejler za Netfliksov film "Murder Mystery" u kome glume Adam Sendeler i Dženifer Aniston, pričamo o seriji "Društvo" (The Society) koja je najavljena kao "Gospodar muva" za XXI vek. A tu su i čestitke za Marijanu Janković čiji je kratki film "Maja" nagrađen na festivalu Trajbeka.

Tema nedelje: Balša Đogo o hit seriji "Pet"

Tema ove nedelje je serija "Pet" koja ulazi u svoju završnicu (na RTS-u je u trenutku našeg razgovora sa Balšom Đogom emitovno devet od jedanaest epizoda prve sezone). Pet drugarica su protagonistkinje ove neobične krimnalističke serije koja svake nedelje pred male ekrane dovede gotovo milion i po gledalaca.

Sa Đogom razgovaramo o brojnim zanimljvostima u vezi sa nastankom ove hit serije, odbiru glumaca, ključnim saradnicima i planovima za drugu sezonu.

Na samom kraju: Balša Đogo priča o svojim omiljenim ratnim filmovima iz vremena SFRJ, a među kojima su „"Bitka na Neretvi" (1969) Veljka Bulajića, "Sutjeska" (1973) Stipe Delića i "Boško Buha" (1978) Branka Bauera. Đogo najavljuje i svoj novi projekat, film o bici na Košarama za koji je scenario napisao Đorđe Milosavljević.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.