Lice sa ožiljkom, Kum i Đavolji advokat - Al Paćino

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2019, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lice sa ožiljkom, Kum i Đavolji advokat - Al Paćino

Na današnji dan rođen je Alfredo Džejms, poznatiji kao "Al Paćino" ili "Al Pačino", američki glumac koji je svojim ulogama obeležio sedmu umetnost prošlog veka.

Al Pačino je rođen u Menhetnu, Njujork (SAD), 25. aprila 1940. godine, od oca Salvatorea Pačina i majke Rouz Džerard.

Roditelji su mu se razveli kada je imao dve godine i on se sa majkom seli u Bronks (Njujork) da živi sa majčinim roditeljima. Njegov otac Salvatore je odselio u Kovinu (Kalifornija), >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gde je radio kao prodavac osiguranja i posedovao je restoran koji se zvao Pacino's Lounge.

Pohađao je Menhetnsku školu scenskih umetnosti, a kasnije i glumu sa učiteljem glume Lijem Strasbergom.

Poznat je postao glumeći Majkla Korleonea u filmu Kum 1972. i za tu ulogu je nominovan za Oskara kao najbolji sporedni glumac. Kasnija filmska karijera mu ide uzlaznim putem i glumi u poznatim filmovima kao što su: Serpiko, Kum 2, Lice sa ožiljkom, Kum 3 i Miris žene, za koga dobija Oskara kao najbolji glavni glumac.

Iako se nikad nije ženio, Pačino ima troje dece, Džuli Mari sa učiteljicom glume Džan Tarant i blizance Antona i Oliviju sa bivšom devojkom Beverli D’ Andželo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.