Raste prodaja automobila, koje modele građani Srbije najviše kupuju

Izvor: RTS, 15.Jan.2020, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste prodaja automobila, koje modele građani Srbije najviše kupuju

U Srbiji je lane prodato deset odsto novih automobila više nego 2018. godine.
Prošle godine, najviše vozila prodato je u aprilu, 4.258, što je rezultat dobro organizovanog Sajma automobila u Beogradu kada su kupci iskoristili velika sniženja. Najprodavaniji su bili modeli "škode", potom "fijata" i "renoa".

Neprikosnoveni lider po >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prodaji lakih komercijalnih vozila koja su, kako se veruje, najbolji pokazatelj rasta privrede jedne zemlje, jeste "Fijat" sa 2.604 "profesionalca". "Fijat" će prvi ponuditi i električni kombi "dukato".
Igor Ševo iz "Fijat Krajsler automobila" kaže da će električni "dukato" biti dostupan za testiranje novinarima već sredinom ove godine,  a prodaja se očekuje pred kraj 2020.
Brojni novi automobili koji su na naše tržište stigli skoro istovremeno kada i na najveća tržišta Evrope, povoljni uslovi kupovine, brojni popusti i druge pogodnosti dali su rezultate, kažu u Asocijaciji automobilskih uvoznika.
"Ono što je dobro je to je da su uslovi finansiranja sve bolji i da se finansiske institucije udružuju sa prodavcima vozila kako bi kupci lakše došli do automobila", napominje Miloš Petrović iz Udruženja uvoznika.
Na srpskom tržištu značajno je porasla i prodaja kamiona, tako da ih je u je u prvih 11 meseci prošle godine prodato 1.450, dvadesetak odsto više nego lane. Međutim, kamioni se malo teže prodaju jer nema dovoljno vozača, pa se prevoznici boje da kupe nove kamione koje nema ko da vozi.
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.