Radnicima Fijata u Kragujevcu produženo plaćeno odsustvo do 12. juna

Izvor: B92, 30.Maj.2020, 14:18

Radnicima Fijata u Kragujevcu produženo plaćeno odsustvo do 12. juna

Kragujevac -- Radnicima kompanije Fijat u Kragujevcu je produženo plaćeno odsustvo do 12. juna.

Tada će ih kompanija obavestiti da li će biti nastavljeno ili će se vratiti na svoja radna mesta.

amenik predsednika Samostalnog sindikata Fijata u Kragujevcu Nebojša Mandarić rekao je juče da su obavešteni da se plaćeno odsustvo produžava zbog aktuelne situacije i uskladjivanja proizvodnje sa potrebama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i tražnjom na tržištu.

U ovom trenutku nije poznato kada bi proizvodnja medela automobila "500L" mogla ponovo da bude pokrenuta.

Radnici te fabrike u Kragujevcu nalaze se na plaćenom odsustvu od 16. marta, a iskoristili su i dane starog godišnjeg odmora.

U Samostalnom sindikatu fabrike su pre dve sedmice potvrdili za agenciju Beta da je Fijat u Kragujevcu zatražio od Ministarstva rada odobrenje za dodatnih 80 dana plaćenog odsustva s obzirom da je kragujevačka fabrika po tom osnovu iskoristila zakonskih 45 dana.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.